Жарко Видовић: Вучић покушава да прода и цркву и веру и традицију

Жарко Видовић

Жарко Видовић, историчар уметности и хришћански православни филозоф одговорио је на питање (изјава дата 9. 1. 2016. за сајт „Факти“):

Намеће ли премијер Србима „промену свести” само зато да би њима лакше владао и да би постали „православни протестанти” или се иза свега крије нешто и приземније и важније?

– Чуо сам ту глупост премијера Вучића. Он хоће да што јефтиније прода Србију Европи.

Европа је католичка и протестантска и одавно се не држи основних начела Хришћанства.

Протестантизам је, по мишљењу Александра Вучића, најповољнији начин усклађивања неолибералног капитализма са хришћанским (протетсантским) индивидуализмом.

Међутим, индивидуализам је судбина и грех грешног човека, а спас је у заједници.

Александар Вучић

Срби су таква заветна заједница, заветна нација која се заклела да ће чувати веру и цркву кад изгуби државу. То је завет кнеза Лазара: чување наше цркве. Радећи тако, чувамо и морал, а такву заједницу Запад више не познаје.

Не познаје ни Вучић!

Ради што и македонски председник који покушава да прода и цркву и веру и традицију. Уосталом, чуо сам да он појма нема шта је икона, а шта ренесансни портрет, рекао је проф. др Жарко Видовић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Факти, 9. 1. 2016)Categories: Поново прочитати/погледати

Tags: , , ,

3 replies

 1. У молитвама и заветном памћењу чувам благодатно и истинољубиво, племенито и лековито, у правици казивано слово, у жртви и радости патње труд благословен Богоугодника, у Христу брата Жарка Видовића…И ово, кратко и оштроумно, словесно словослагање, приде ми лакшим начини, мени нишчем и сиротом, Крста ношење…Господ да Те помене у Царству својему, Жарко праведниче православни…

 2. Уосталом, чуо сам да он појма нема шта је икона, а шта ренесансни портрет, рекао је проф. др Жарко Видовић.
  ++++
  Да поштовани професоре.
  Али се разуме у бројање.
  Зна он колики је његов део из аванса, примљен од убица србског народа.

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  За погани посао који ради.
  И не само он.
  Али даће Бог, примиће он своју плату и од грађана наше јадне, опљачкане и окупиране домовине.

 3. Ко сноси одговорност за све оптужбе и клевете на рачун А.В? Он? Не, ниуком случају! Ово важи само за оне који мисле својом главом! Сву одговорност сносе ОНИ који су га бирали, његовим делима не противе, ОНИ, који за њега нису гласали а такођер ћуте, не излазе на улице да протестују!

Оставите коментар