Драгослав Пакић: Кад Трамп примењује женомрзачку, хомофобну и ксенофобну идеологију Путина

Да ли вам се некада десило да обратите пажњу на понашање возача у суседним колима док се колона аутомобила зауставља пред семафором?

Ретко је наићи на возача који, чим се упали црвено светло, не забоде прст у нос и не започне операцију дубинских истражних радова.

Прави Србин возач (Извор: Опуштено.рс)

Прави Србин возач (Извор: Опуштено.рс)

Док мисаона Европа држи прст на челу, демократска Америка на обарачу, а перфидни Албион у туђим џеповима, Срби држе прст у носу. Као да траже једини пут до мозга. Без алтернативе.

Право је чудо, међутим, како успевају да, на прву искру зеленог светла, у хиљадитом делићу секунде тим истим прстом притисну сирену да опомену возача испред што већ једном не креће. Ако је за воланом жена, сирена је дупло гласнија. Као и псовке.

– Потребна јој је читава вечност да притисне педалу гаса!
– Ко јој само даде возачку дозволу?
– Неспособњаковићка!
– Не зна ни где јој је гепек, ни где глава, а хоће да управља!?
– Женско, а вози!

И како онда да модерна, активна, жена феминисткиња буде спокојна и не тражи да влада поднесе оставку, да оде, или једноставно да падне?

Зар није у праву онај посланик који је у Скупштини, уз гитару, отпевао серенаду са пристојном молбом да влада падне?

Изгледа да ипак није јер му је влада одговорила да јој не пада на памет да пада како други свира. Што се тиче посланика – подвукли су у влади – он може да серенадише колико га жеља носи, то је његово грађанско право, али чим из серенаде избаци сваку наду и сам ће видети шта му је од серенаде без наде преостало и шта му је чинити. Без наде.

Уз такве возаче, певаче и управљаче сасвим је нормално што „ми, жене, активисткиње, феминисткиње из Србије, солидарно са сестрама из САД, излазимо на улице (ко добацује уличарке?) јер не желимо да будемо неме сведокиње времена у коме се нови председник водеће светске силе припрема да примени насилно сексистичку, женомрзачку, хомофобну, ксенофобну, расистичку, комунистичку, путинистичку идеологију, коју је заступао током читаве кампање. Суочене са овим сигналима послатим свим женама и мушкарцима прогресивних ставова широм света, организујемо Женски марш против фашизма у Београду!“

zenski18

(Извор: Данас)

Пошто нови председник водеће светске силе неће бити на пројектованој маршути протестног марша, а и далеко им Бела кућа, марш београдских активисткиња, феминисткиња мора бити усмерен на најближу, такође фашистоидну личност, односно једног другог председника, геноцидног и шовинистичког Додика, па ће, самим тим, и марш добити значење Марша на Дрину.

А ако пређемо Дрину ни Рим нам неће бити далеко, односно она „мушка држава и црква“ која мисле да располаже правом на „женско тело“. Абортус је основно женско право и у то ни један мушкарац нема право да се меша. Они су урадили своје кад је за то било време. Ми смо, наглашавају феминисткиње, за слободан секс, али за самоконтролу рађања и без уплитања са стране. Другим речима, подвлаче, ми смо за секс у рукавицама.

Ако нико други неће, рачунамо да ће нам се сигурно придружити Бакир и Барак. Два светла лика која на нас жене гледају са сузама у очима. Феминисткиње, нажалост, не схватају да се и другима, када их сусретну док марширају, такође плаче.

Тако ће се београдске феминисткиње, присталице поражене и непобедиве Хилари Клинтон, у народу назване „клитористкиње“, придружити звездама Холивуда које су новом председнику САД такође гласно и одважно рекле ЊЕТ! – да их цео свет разуме.

Од транспарената за марш требало би издвојити онај који каже: „Осуђујемо воз са фрескама српских манастира, који се ратнохушкачки кретао ка демократској држави Косово, признатом борцу за женска права, а поздрављамо влак без возног реда са америчким тенковима, који се са порукама мира и људским правима креће ка Путиновој Русији из које нам долазе само зима и ледом оковане реке“.

Зато, возу Београд – Митровица кажемо – ЈОК! – да цео свет… а, то је већ било.

Такође се наглашава да би за разбијање леда на Дунаву најуспешније биле НАТО бомбе, али пошто је Обама отишао, а Клинтонка није дошла, Трампова авијација, неспособна каква је, не би погодила ни један мост.



Categories: Сатиристика

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading