Драган Вујичић: Откуд Миле на „главној прузи“ међународне геополитике

Либерални тоталитаристи конструисали су у БиХ најсмртоносније геополитичко оруђе – НАТО стратегију „R2P“ (право на превентивне ратове). Први су „R2P“ искусили Срби 1999. Затим Ирак, Сирија, Либија…

Драган Вујичић

Драган Вујичић

Америка је увела санкције председнику РС. Србин из Лакташа тако се нашао у тестаменту Обамине администрације, одмах уз размештање „Гвоздене бригаде“ из Колорада у Пољској. Одлука о жигосању Милорада Додика донета је уз, на брзину, потписани Транспацифички трговински споразум, који, како рече од Хилари „покрадени“ Барни Сандерс, служи великим корпорацијама да измештају своје пословање из САД. А Кери је Додика казнио у време док се у Паризу мешао у израелско-палестински спор.

Откуд Миле на „главној прузи“ међународне геополитике док се Обамини кључни амбасадори налазе у авиону за повратак кући и док у Стејт департменту хиљаде службеника празни столове и раздужује паркинг?

Отуда што је поредак, познат као „нови светски“, рођен у Додиковој држави. Кључни механизми, штапови и шаргарепе тестирани су овде. Уједињене нације постале су произвођач рата са ударном песницом НАТО на овим просторима. Само због Босне од 1992. до 1995, на Ист Риверу штанцоване су 73 резолуције после којих су авиони Алијансе ударали по Србима. Кад год им се прохте.

На темељима сребреничког мезарја, либерални тоталитаристи конструисали су најсмртоносније геополитичко оруђе – НАТО стратегију „R2P“ (право на превентивне ратове). Први су „R2P“ искусили Срби 1999. Затим Ирак, Сирија, Либија…

И 2016. догодили су се „брегзит“ и извештај Џона Чилкота. Медији у Лондону тврдили су да су излазак Британије из ЕУ и његов рапорт о енглеској кривици за кланицу на Блиском истоку чврсто увезани. После читања извештаја од 2,6 милиона речи, закључено је – тамо где се извештај завршава, може почети суђење Блеру за ратне злочине.

Ако Трамп преживи „амерички Мајдан“ (како рече Путин), у Вашингтону се може очекивати „Чилкот“. Дотле, држ’ се Миле!

Наслов и опрема: Стање ствари

(Вечерње новости, 19. 1. 2017)



Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading