ТАБУ: „Животиње у црном“ тужиле Светску здравствену организацију

Удружење за поштовање и бригу о животињама, „Животиње у црном“, анималитарна и профитна организација, поднела је тужбу против Светске здравствене организације (СЗО), због повреде угледа и части: свиња, крава, оваца, коза, коња и дивљачи.

pravda-za-slaninu

Ова организација тужбу је поднела након што је Агенција за истраживања о раку (IARC), која ради под окриљем СЗО, објавила извештај према коме је црвено месо „могући кривац“ за неке врсте рака.

У тужби, коју је ово удружење поднело у понедељак, тражи се да извештај буде повучен, као и да на име накнаде штете СЗО на рачун „Животиња у црном“ уплати два милиона долара. Овај новац био би искоришћен за пројекте, који би за циљ имали да се поврати тешко нарушен углед поменутих животиња.

Удружење „Животиње у црном“ је у свом прошлонедељном саопштењу за медије навело да је неприхватљиво да се у 21. веку неке животиње дискриминишу и то само због црвене боје њиховог меса.

Извор: Т.А.Б.У.

(Видовдан, 2. 11. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-6fN



Categories: Вести као да су праве

Tags: ,

1 reply

  1. Да допишем мало ову ПРАВУ вест 🙂

    “Удружење мртвих СЛАНИНА које окупља оне који су умрли са 100 или више година а до последњег дана су јели слалину и лук, преко свог медијума Невидовите Зораннах, такође је упутило оштар протест светским здравственим властима. О покретању тужбе размишља се јер није сигурно да Удружење располаже довољним средствима на покојном жиро рачуну.

    У саопштењу се додаје да је још, такође почивши, Душко Радовић указао на нелогичности у сектору класификације намирница. Елем, Радовић је написао да никако не може да разуме како је хладан јогурт део топлог оброка а врућа ракија није. Нешто слично урадила је сада Светска здравствена са сланином и осталим чварцима.”

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading