Никола Варагић: Хомер Симпсон постаје геј – „Хоми хомо“?

Према најави извршног продуцента серије, у новој сезони Симпсонових, у једној од епизода, Хомер ће преварити Марџ са младом апотекарком Кендис. „Хтели смо да истражимо како ће се Марџ носити са оваквом ситуацијом“, изјавио је Ал Џин, извршни продуцент серије.

Нова Хомерова девојка

Нова Хомерова девојка

Серија се приказује на конзервативној телевизији, коју гледа хришћански део САД. 

Убрзо након ове, у медијима су се појавиле још две вести у вези нових епизода и сезона Симпсонових. У првој вести каже се да ће Смитерс, који ради за Брнса, напокон признати да је хомосексуалац. У једној епизоди ће „прилично експлицитно бити откривене Смитерсове склоности“, изјавили су аутори серије.

Смитерс и господин Брнс

Смитерс и господин Брнс

Друга вест гласи да је Ал Џин, у интервјуу за „The Hollywood Reporter“, најавио да би популарна анимирана серија могла да се заврши након 30. сезоне. „Могуће је да нећемо ни морати да изгурамо до 30. сезоне. Изгледа је 28 сезона минимум, а 30 је леп округао број и то је добро време да станемо.“

Несумњиво је да постоји „замор материјала“ код аутора серије и глумаца који позајмљују гласове ликовима, као и да долази до пада гледаности.

Зашто долази до пада гледаности? Да ли се нешто међу гледаоцима променило за ових (скоро) 30 година?

Главни ликови серије

Главни ликови серије и глумци који им позајмљују гласове

Очигледно је да се доста тога променило. На пример, сада у Уставном суду САД већину међу судијама чине они који пружају подршку ЛГБТ заједници.

На медијима, чак и оним конзервативним као што је „Fox“, свака друга серија или филм промовише идеологију хомосексуализма. Деца од малих ногу расту на тај начин. Ту су и остали штетни медијски садржаји, који подстичу на насиље, итд. Данашњој деци, очигледно, Хомер и Марџ као традиционалисти, нису занимљиви, Барт је премало несташан, а Лиза неко кога уопште не разумеју. Све су мање занимљиви и тинејџерима, и одраслима. (Зато је тешко да више икада неки републиканац – који је отворено против „геј лобија“, против илегалних и легалних имиграната, шпанског језика… – постане председник САД. Затим, може се очекивати да нови председници буду чак и испод интелектуалног нивоа Буша, Клинтона и Обаме. То је још један од разлога зашто пада гледаност серије – потребно је имати неко знање и нешто памети да би се разумели „Симпсонови“.)

Симпсонови на свом почетку, као традиционална породица (Хомер, Марџ, Лиза, Меги и Барт)

Симпсонови на свом почетку, као традиционална породица

Дакле, традиционалних породица је све мање, а нетрадиционалних породица све више. Зато, ако буде нових сезона, након 28. или 30. сезоне, можемо очекивати да Хомер постане хомосексуалац, Марџ феминисткиња, Барт борац за људска права, а Лиза лезбејка. Или, да би се задовољили и они који воле акцију и насиље, Барт можда постане вођа неке банде.

Пошто је такав тренд, серија може преживети само ако се у та кретања уклопи. Остаје питање вреди ли то преживљавање ако се изгуби све остало?


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5Xq



Categories: Дневник читаоца/гледаоца

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. Правилно посрбљено је Бернс, не – Брнс.

  2. ,,Серија (Симпсонови) се приказује на конзервативној телевизији, коју гледа хришћански део САД“?

  3. Шта има да открију како ће се Марџ понашати? Па они креирају Марџ!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading