Mитрополит Aмфилохије: НАТО бомбе створиле исламску државу на Косову

НАТО бомбардовањем Косово је формирано као исламска држава, а није случајно што је Запад опустошио Југославију, поручио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије. Он је у интервјуу за руски портал Православие.ру казао да је једина сила која уједињује народе Балкана и Русије Православна црква, а која смета новом свјетском поретку.

amf-ru

– Наша црква је сада поново на крсту између Истока и Запада, поручио је митрополит.

Он је оцијенио да западне цивилизације носе нову визију свијета, нови свјетски поредак, како државни, тако и друштвени.

– Та западна цивилизација је носилац нове визије свијета, новог свјетског поретка, не само државног и социјалног ради се о новој етици, новом погледу на свијет, новом начину живота. То је потпуно секуларизована, антихришћанска империјалистичка идеја. Рекао бих да иза таквог облика антихришћанства вири нос сатане – сатанизам, који се јавља све јасније и јасније, користећи сва савремена средства, намећући се читавом свијету, поручио је митрополит Амфилохије.

Архиепископ цетињски је оцијенио да није случајно да је послије пада Совјетског Савеза нова империјалистичка идеја у евро-америчком стилу пожурила у своју нову офанзиву и да је прва ствар коју је урадила бомбардовање православне земље.

– Зато није случајно да је послије пада Совјетског Савеза та империјалистичка идеја евро-америчког типа јурнула у свој нови напад и прво шта је урадила бомбардовала је православну земљу. Није случајно што се све то десило на просторима државе православног српског народа. И то је био само почетак империјалистичке експанзије новог свјетског поретка и припреме (у шта нема никакве сумње и то је сасвим јасно по догађајима у Украјини) за напад на Русију. То је кристално јасно и не ради се ту о некој теорији свјетске завјере, каже он.

Сматра да је Југославија намјерно „опустошена”.

– Ипак, то је била велика земља 20 милиона људи. То је била држава којом се није могло тако лако манипулисати, упркос свим слабостима и недостацима. Они су је уништили, водећи се принципом „завади па владај”: Изградили су мале државе-сателите Словенију, Хрватску, Босну и Херцеговину, које никада нијесу постојале као држава, успјели су да подијеле Србију и Црну Гору један народ, вјековну државу, казао је митрополит.

Он је казао да су од покрајине Косово успјели да створе „исламску државу”’.

– И из аутономије Косова створили су „исламску државу”. Амбасадорка САД на Косову била је на пријему код српског патријарха, гдје је казала да први пут ради као дипломата у „исламској земљи”. Исправили смо је и рекли да је то хришћанска земља још од IV вијека. Али, они су то постигли НАТО бомбардовањем формирање Косова као самосталне државе и стварањем исламске државе. Исто као што настоје да Босну претворе у унитарну исламску државу, оцијенио је митрополит.

Он је казао да је Македонија већ подијељена на два дијела словенски и албански и да је велико питање колико може да преживи у таквом облику.

– Такву Македонију створили су комунисти, као и Украјину и савремену Црну Гору. Садашњу Црну Гору створили су комунисти црногорску нацију, црногорски језик. Сада желе и своју „црногорску цркву” – поручио је митрополит.

Одричу се животних интереса

Митрополит је у интервјуу за руски портал казао да је НАТО 1999. године бомбардовао и Црну Гору Даниловград, Цетиње, Мурино, а како каже, да се не говорио о томе шта се десило са Косовом.

И сада намећу да Црна Гора призна независност Косова. Тако долази до одрицања од личних животних интереса. Тако управљају и располажу малим државама. Зато су и одвојили Србију и Црну Гору, међусобно их суочавају. Због тога је и дошло до одвајања Украјине од Русије, казао је.

Ана Топаловић

Извор: Дан

Опрема: Стање ствари

(Митрополија црногорско-приморска, 12. 8. 2015)

Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5oyCategories: Преносимо

3 replies

  1. СССР и СФРЈ су антихришћанске творевине колико и антихришћански Запад. Запад (Нато) данас у Црној Гори, Македонији и Украјини ради исто што су радили српски и руски комунисти за време СФРЈ и СССР. Толико је СФРЈ била “велика“ држава са којом се “није могло манипулисати“. Исто важи за СССР. Антихришћански Запад је у тим државама довео комунисте на власт – у Русији Лењина, у Југославији Тита. Запад је поставио своје агенте да владају. Када су комунисти обавили посао – уништили Православну Цркву и “променили свест“ православним Србима и Русима, Запад их је сломио, бацио у смеће као потрошени материјал. Тако пролазе обични мали војници и корисни идиоти у антихришћанској војсци.

  2. Митрополит у једном није у праву… Косово није исламска држава, иако има претежно становништво исламске вјероисповијести. То је албанска (мафијашка) држава, и то једна од двије постојеће…Хоће ли се то промјенити остаје да се види.

  3. @Varagić Nikola
    Како ли ће, да прођу ВЕЛИКИ војници и БЕСКОРИСНИ идиоти у ХРИШЋАНСКОЈ војсци? О комунистима, да не говоримо. Уништили православну цркву, они пропали, а Православна црква и у Русији и у Србији и даље постоји. Или не постоји? Сложите мало боље збркане мисли!

Оставите коментар