ДСС, Двери и група интелектуалаца: Забринутост због различитих изјава Николића, Вучића и Дачића

На састанку водећих представника Демократске странке Србије, Покрета Двери и истакнутих српских интелектуалаца изражена је велика забринутост због дијаметрално различитих изјава председника Николића, премијера Вучића и министра спољних послова Дачића о садржајима разговора са европским комесаром Ханом и другим европским званичницима. Након изјавe председника Србије да ће се „Србија наћи пред избором Европска унија или Косово“ и вести да је Немачка испоручила 11 нових услова за улазак Србије у ЕУ, постављамо питање да ли је тачно да је Европска унија пред Србију ставила ултиматум да бира између ЕУ и Косова?

dss_dveri_1

Последњи је тренутак да се грађанима саопшти пуна истина, а она ће се најбоље исказати ако се јавности доставе на увид записници и званичне белешке са састанака које је државни врх водио са европским званичницима по овом питању. Познато је да је свака изјава званичника званична изјава и ту нема никаквог простора за различите интерпретације.

Инсистирамо на покретању широке јавне расправе о европским интеграцијама, у којој би поред представника власти учествовали представници свих политичких опција, истакнути појединци и најзначајније националне институције, попут Српске православне цркве и Српске академије наука и уметности.

Захтевамо да се за време трајања ове расправе обуставе све форме преговора о придруживању ЕУ, укључујући и испуњавање свих досадашњих услова и ултиматума који из тих преговора проистичу.

Састанку су присуствовали: Санда Рашковић Ивић, Бошко Обрадовић, Коста Чавошки, Мило Ломпар, Ђорђе Вукадиновић, Слободан Антонић, Жељко Цвијановић, Владимир Кршљанин, Александар Липковски, Владан Глишић, Александар Симић, Слободан Рељић, Слободан Јанковић, Миливоје Глишић, Игор Ивановић, и други.

(ДСС-НСПМ)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-2Q3Categories: Вести над вестима

6 replies

  1. Сада је јасно, да се сви праве луди. То је схватљиво када је реч о компанији на власти, а сада су се и ови прикључили. Као нешто ЗАХТЕВАЈУ. Као нешто им није јасно. Још траже, да нам ови из компаније објасне! Стигли смо у филм „Лет изнад кукавичијег гнезда“.

  2. Све што је речено је у реду. Али – ово је само вест О томе – а шта је то? Другим речима: да ли је то апел/захтев/отворено писмо? И – ни мало мање важено: коме је то упућено: Председнику Републике/Премијеру/Влади/Народној Скупштини? Да ли је адресату дат неки рок за давање одговора? Без објављивања интегралног текста (а не само саопштења о…) на ова питања је немогуће одговорити. Да ли ће интегрални текст бити објављен? Видеће се… Ако само на овом извештају о…. , боље је да се нису ни потрудили да се састају.

  3. Од наведене присутне екипе тешко да се може нешто озбиљно очекивати. А био је присутан и човек који је правио изборну листу Влаха или нешто слично. Посебно је питање да ли су „присутни“ чланови ДСС, или су само гарнирунг.

  4. Користим прилику да се извиним неком Ђури, који је пре неког времена саопштио, да неће посећивати сајт СТАЊЕ СТВАРИ, јер не може да „вари“ моје коментаре. С обзиром, да у међувремену не приметих „Ђурине“ коментаре, ја се поново укључих у „коментарисање“. Рачунам, да нас је ЂУРА напустио и да сад мирно вари.

  5. Ко се још брине? Ова екипа што брани то пропадне, а ови на власти бескрупулозна банда која нас је продала. Само се Тома Неверни прави Наудрен. Мали Слоба (Дачи) већ позива на промену устава.

  6. Када би ова багра знала да им следи одговорност за све што кажу другачије и причали и другачије би се понашали.
    Овако, пси лају, ветар носи.

Оставите коментар