Ђакон Ненад Илић: Изјаве које не би смеле да промакну

Према његовим (Дачићевим) речима, Русија никад није постављала дилему зашто Србија иде у ЕУ.

izjave-ni17112014

“Они мисле да нећемо имати много среће у томе, али немају ништа против. Путин ми је рекао да није могуће да Србија постане члан Евроазијског савеза или БРИКС-а, из географских и економских разлога.

Питао сам га да ли је Русија заинтересована за војне базе, одговор је био одречан. И какав ми проблем имамо са Русијом?“, упитао је Дачић. (Бета, 16. 11. 2014.)

Ево како се једна од потенцијално најважнијих политичких информација за народ у Србији саопштава олако и узгред.

Минимум минимума одговорности захтевао би потврду или демант овога што је речено.

Уколико је истина да Русија уопште нема интереса да нас укључи у своје геостратешке пројекте и да не можемо рачунати на њену подршку ако се одлучимо да не приступимо Европској унији – то би била чињеница од огромног значаја за политички живот у Србији. Националне снаге морале би да се позабаве новом немогућом мисијом у датим околностима, евроентузијасти практично више не би ни морали да образлажу своје пројекте.

Уколико ово што је речено о „ћаскању“ са најмоћнијим човеком света није истина – онда би Ивица Дачић морао да сноси последице своје лажи.

С обзиром на потенцијалне последице чак и чувена Динкићева лаж о хиљаду евра свакоме ко хоће, у овом контексту изгледала би безазлено.

Занима ме да ли ће Дачићев извештај о ћаскању проћи без додатних коментара у нашим јадним медијима, а констатације о незаинтересованости Русије за тешњу сарадњу са Србијом постати део нашег пакета подразумевања с којим путујемо све дубље у безнађе.

Да ли смо у стању наше најмање снаге поново пред евроатлантским освајачима остављени сами себи, или нас само годинама некажњено воде лажови?

(Фејсбук страница ђакона Ненада Илића)Categories: Преносимо

4 replies

  1. Шта рећи? Лажово као лажови!

  2. Ако са меродавне руске стране (дакле не са неког сајта, неке њихове НВО и сл.) – тј. од стране руских званичних, владиних извора не дође до демантија ове Дачићеве тврдње, која је у суштини прави торпедо испаљен на брод руско-српске сарадње, онда ће се морати прихватити да је хабитуелни лажов и покварењак Дачић овог пута случајно казао истину. То не би могло остати без последица.

  3. Мени се чини, да на глупости и лажи на ниском нивоу озбиљне државе НЕ ОДГОВАРАЈУ и не коментаришу. Зашто би Руси?

  4. Питао Путина (могуће), требају ли им базе у Србији…који дебил, гдје се то пита, пита онај коме требају … а овај (вјероватно) рекао да не требају, а и да требају до реализације би протекло много времена, а западњаци би од пијаног или тријезног Дачића или од неког другог плаћеника из те екипе добили информацију о намјерама Русије. Гдје се то тако ради, поготово са оваквим саговорницима који причају све што (мисле да) знају, да би били интересантни јавности са својим „ексклузивностима“.
    Тужно и срамотно, ако је и истина, а још тужније и срамотније, ако није.

Оставите коментар