Папа завршио посету Светој земљи, пожар у цркви Христовог рођења

Пожар у цркви Христовог рођења избио је данас, само неколико сати након што је папа Франциско завршио своју тродневну посету Светој земљи.

gardijan-pope

Витлејемски градоначелник Абдел Фатах Хамајел рекао је да је пожар изазван тако што је „пало једно кандило и направило мању штету у храму“. Пожар је отривен када су чувари уочили дим који излази из пећине у којој је Богородица родила Христа. Пожар је оштетио зид и две иконе Пресвете Богородице. Полиција је саопштила да је ватра захватила завесе на улазу и оштетила плочице на зиду.

p-vitlejem-1

Папа је цркву посетио након мисе коју је служио на тргу Мангер у Витлејему у недељу, на почетку своје посете Блиском Истоку.

p-vitlejem-2

Извор: romfea.grtheguardian.com

Припремила екипа ФБ странице „Православље живот вечни“Categories: Вести над вестима

5 replies

 1. Код патријарха Павла се обесио један свештеник, а код његовог гроба једна искушеница/монахиња (?). Да ли и друге примере да наводим? Надам се да текст није био са интенцијом “Знака времена” и “Тумачења духова”?

 2. Поштовани dottore, часни оче и драги брате Ђуровићу – прим(ј)ере налази на другој страни – ово пишу “англиканци” с Гардијана, не позивају се ништа на патријарха Павла:

  Bethlehem church catches fire after pope’s visit

  Александар Лазић

 3. Ма, вест као вест, ништа проблематично, већ сам је и видео… ако је само вест, онда добро. О Англиканцима и нашим новојављеним свецима, Николају и Јустину, послаћу вам текст. Да будемо авангвардни!

 4. Све што се дешава а има везе са духовницима ни мало није случајно.
  Сад давање поређења може да се тумачи вишеструко. Ѕа Блажено почившег Патријарха знамо да је био у милости божијој те несреће које су поменуте горе могу да буду казна ономе ко се силно огрешио а овај други којег нећу именовати је слуга нечастивог и у том контексту треба посматрати ово што се десило. Ево мој лични пример: Ишао сам са породицом под Острог да се поклонимои моштима. Пошто је било лето и врућине а народа много на том светом месту сам се на жену брецнуо што се и она не погура мало као и већина света ту да купи свеће. Она ме само зачуђено погледала (иначе није православка али је већи верник од мене и боље поштује православље од мене и све што ради ради у том духу) а кад смо касније прошли све и пошли кући тек тад сам са чуђењем питао жену и децу где су мошти биле јер ја их нисам нигде видео. На шта су ми они описали комплетну путању и место али ја се скоро ничег нисам могао сетити само да сам ишао у колони за осталима али ништа видио нисам. Ето како се човек лако огреши и не буде му дато да види…

  Свако добро

 5. @свакодобро, можда вам се вид још увек није вратио чим о папи причате као Јеховини сведоци.

Оставите коментар