Никола Варагић: Ко је заиста Јелена Беговић и шта је њен задатак

Нек покушају Александар Вучић и Ана Брнабић да смене Јелену Беговић као што су Басту сменили. Не бих се изненадио ако би се показало да је она њихов шеф

Јелена Беговић (Фото: Министарство науке)

Све више мислим да је ово са Бастом, а можда и са Вулином, само димна бомба да се у Влади Србије и далеко од пажње јавности остави прави агент страних интереса, упакованих у причу о развоју науке.

Баста је као отворени агент САД, а Вулин је као агент Русије, што значи да ако Вучић или Влада Србије не смени Вулина, а сменила је Басту, онда је то патриотска власт.

Нема везе што у Влади Србије седи Јелена Беговић као министарка науке, технолошког развоја и иновација, да би спроводила циљеве тзв. Четврте индустријске револуције Светског економског форума у Давосу.

Србија је тек трећа држава у Европи која је отворила Центар за четврту индустријску револуцију који је фокусиран, како је истакла министарка Беговић, на биотехнологију и вештачку интелигенцију.

Министарка Јелена Беговић недавно је била у Кини на летњем Светском економском форуму заједно са Швабом.

Ministarka Begović na skupu u Kini: Srbija će razvijati bioekonomiju i privlačiti naučnike

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović poručila je danas na panelu Svetskog ekonomskog foruma pod nazivom „Rešenje je u biologiji“, u Tjenđinu u Kini, da će Srbija razvijati bioekonomiju i napraviti jedinstven „biohab“ u Evropi.

Ministarka je rekla da će biotehnologija imati sve veći uticaj na živote ljidi, kao i da se Srbija nalazi na odličnoj poziciji u svetu, jer se upravo tu susreću zapad i istok, kao i jug i sever.

Јелена Беговић на панелу Светског економског форума под називом „Решење је у биологији“, Тјенђину, Кина, 27. јун 2023. (Фото: Министарство науке)

„Srbija je država za koju nisu potrebne vize a to je odlična pozicija da započnete nešto što će postati međunarodni pokretač razvoja. Vlada je donela odluku da razvija bioekonomiju i da napravi biohab u Evropi“, istakla je Begović.

Ona je rekla da je Vlada Srbije investirala mnogo u nauku, izgradnju naučno-tehnološki parkova, ali i kroz projekat izgradnje BIO4 kampusa, kao i da je cilj da se privuku naučnici koji će raditi i stvarati u Srbiji.

„Cilj nam je da okupimo i napravimo novi inovacioni ekosistem u Srbiji. Zajedno sa Svetskim ekonomskim forumom otvorili smo Centar za četvrtu industrijsku revoluciju, treći u Evropi, šesnaesti u svetu. Fokusirani smo na biotehnologiju i veštačku inteligenciju“, rekla je Begović i dodala da su najveći izazovi u oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane, medicine, energetike i zaštite životne sredine.

Kako je navela, u Srbiji se gradi Bio4 kampus, platforma koja će okupljati akademske građane, privatni sektor i svu neophodnu infrastrukturu, a sve uz pomoć vlade.

Ona je dodala sa Srbija ima mnogo kvalitetnih naučnika i da se na tom planu ne počinje iz početka.

„Sabiramo ih na jednom mestu zbog saradnje. Želimo da napravimo centar koji će biti svetsko mesto za inovaciju, želimo da privučemo ljude, ne samo iz regiona, već i iz sveta“, rekla je Begović, saopštio je njen kabinet.

(Danas)

Светски економски форум воде Клаус Шваб и Јувал Харари који као и остали антихуманисти проглашавају смрт човек и верују да ће настати нешто више, боље од човека, уз помоћ разних технологија, као што је уграђивање чипа у мозак, о чему сањају душевно болесни људи који мрзе Бога и људски род.

Духовна хајдучија: Ленонови „сањари“ – од Била Гејтса до Клауса Шваба

И сад траже државе над чијим ће грађанима да спроводе експерименте.

Председник државе Александар Вучић и Влада Србије коју води Ана Брнабић спроводе њихове намере у дело.

Aко их не зауставимо, грађани Србије ће служити као заморчићи за њихове болесне експерименте.

Синиша Љепојевић: У Србији постоје четири биолабораторије, попут оних у Украјини

После Кине, министарка Јелене Беговић боравила је у САД где је разговарала са саветницом државног секретара САД и учествовала је на експертском састанку у Атлантском савету који је основан са задатком да промовише НАТО.

Ministarka Begović završila posetu SAD

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, završila je posetu SAD sastancima u Vašingtonu. Danas je razgovarala sa Alison Švir, savetnicom američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, a učestvovala je i na ekspertskom sastanku u Atlantskom savetu.

„Predstavili smo Srbiju zaista u najboljem svetlu iz dva ugla – uspeh u pogledu digitalizacije, koji je Srbija ostvarila u smislu implementacije i digitalizacije u osnovnim školama – programiranje, veštačka inteligencija, nešto po čemu smo zaista retki u svetu i pokazuje koliko razmišljamo o budućnosti, koliko uzimamo u obzir razvoj novih tehnologija i kako da pripremimo nove generacije za ono što nam dolazi”, rekla je ministarka Begović i dodala da je predstavljen i ceo naučni eko sistem naše zemlje i kao kruna projekat Bio4 „kao jedan projekat koji je od izuzetne važnosti za Srbiju ali i za čitav region, u kontekstu Otvorenog Balkana. Pokazali smo da Srbija jeste lider u regionu, da razmišlja na daleko, da razmišlja o budućnosti i da želi da i dalje bude ta energija koja čitav region priprema za budućnost”, kaže Begović.

Фото: Танјуг видео

Objašnjava da američki sagovornici nisu očekivali i nisu imali informacije o tome koliko je Srbija daleko odmakla i u digitalizaciji i u primeni veštačke inteligencije ali i odluci da biotehnologija postane jedna od bitnijih industrijskih grana u koje je država spremna da uloži. Kada je reč o Atlantskom savetu koji je tink tenk organizacija koja se bavi političkim, bezbednosnim i ekonomskim dešavanjima u svetu, ministarka je razgovarala sa Jorn Flekom, starijim predsednikom Atlantskog saveta za Evropu.

(Tanjug)

Толико о патриотизму ове власти.

Нек покушају Александар Вучић и Ана Брнабић да смене Јелену Беговић као што су Басту сменили. Не бих се изненадио ако би се показало да је она њихов шеф. А разлог да се смени Јелена Беговић постоји, грађане Србије нико није питао да ли желе да се у Србији отвори Центар за четврту индустријску револуцију.

Сменом министарке Беговић тај центар би се морао затворити, а таквима као Шваб и Хараре или Сорос јуниор, забранити улазак у Србију.

Светски економски форум оснива Центар за четврту индустријску револуцију у Србији

Ако се спроведе тзв. Четврта индустријска револуција у Србији, ако Србија остане полигон за експерименте Светског економског форума и са њим повезаним фармацеутским и биотехнолошким корпорацијама и банкама, неће имати ко да се врати на Косово и Метохију. Прво Београд мора да се ослободи.Categories: Четири стотине речи

Tags: , , , ,

12 replies

 1. Srpski put iz SLOBODE „vere“ i „mere“ u Srpski put u NEDOĐIJU „nevere“ i „nemere“.

  Put Crveni.
  Put Žuti.
  Put Dugin.
  Put Zeleni.
  Put VI.

  Prvo.
  Srpska škola bez vere u Boga.
  Drugo.
  Srpska država bez blagoslova Božijeg.
  Treće.
  Srpska vojska bez Rodoljuba.
  Četvrto.
  Srpska politika bez Časti i Poštenja.

  Srbi i Srpkinje odgojeni prvo u :

  Crvenoj školi pa odmah zatim u
  Žutoj školi pa odmah posle u
  Zelenoj školi a istovremeno u
  Duginih boja školi i i sada u
  VI školi ( veštačka inteligencija )

  su ljudi koji su ŠKOLOVANI ateisti građani evropski i svetski likovi.

  Oni su ŠKOLOVANI da budu SVO vreme bez VERE i istovremeno bez MERE.

  Oni nisu NIKADA bili OBRAZOVANI Srbi i Srpkinje.

  OBRAZOVAN Srbin i Srpkinja je lice koje ima
  OBRAZ.

  Jedna strana OBRAZA je VERA a druga MERA.

  U svetskoj VI školi u Beogradu 4IR ( četvrta industrijska revolucija ) se ŠKOLUJU likovi koji su bez :

  GRANICA OBZIRA I MERE između
  Fizičkog sveta
  Digitalnig sveta i naravno
  Biološkog sveta.

  Ti likovi nemaju VERE pa zato i nemaju MERE.
  OBRAZ su izgubili NEPOVRATNO.

  Naravoučenije.

  PRVO.

  Beograd MORA da se OSLOBODI od:

  SHS utopije.
  YU utopije.
  EU utopije.
  DUGINE utopije.
  ZELENE utopije.
  VEŠTAČKE utopije.

  SVIH ŠEST NEDOĐIJA UTOPIJA.

  DRUGO.

  Beograd MORA da se VRATI na SRPSKA
  FABRIČKA PODEŠAVANJA.

  SRPSKA VERA = SRPSKA MERA = SRPSKI OBRAZ.

  50
  1
 2. Хвала овом сајту и ГЛОДУР-у, (Главни и Одговорни Уредник), што потенцирате и преносите ове много важне ствари, јер ово је заиста много важно да се пренесе и схвати. Ми нисмо свесни, ни изблиза, шта представља отварање ОГРОМИХ биогенетичких лабораторија, Универзитета, кампуса, коплекса, истраживачких центара, у нашој земљи Србији. То се отвара у Торлаку, у БГ, и у НС, и верујте ми, проверавао сам, ови центри ће бити највећи на свету, има тек неколико тако великих центара, има један у Москви, (Сколково), два у Швајцарској, један у Израелу и један у Шпанији, на прстима једне руке се могу избројати ови биогенетички центри за “аугментацију” људи и људске генетике. Нећу да псујем, али НА*ЕБАЛИ СМО када се то отвори тамо 2025-е. Нисмо свесни шта је то, нисмо свесни да ћемо лаборатириским пацовима да завидимо, јер ћемо ми постати још горе мучени мишеви од њих – ми бели мишеви ћемо да завидимо црним пацовима! Пазите шта сам вам рекао, ја то пратим, дуго времена и студиозно, ово што граде је ЗЛО! И само Молотовљев генијални изум нам може помоћи у овој деликатној ствари.

  73
  2
 3. Svidja mi se kako je to naš genijalni Zoran Nikolić nazvao 4IR, a ja pročitao ČIR. Elem gospodja ministarka (valjda se tako kaže) je već pokrenula program koji će analizom Srpskog genoma dokazati kako taj genom ustvari i ne postoji. Żena mrtvo ladno hoće da dokaže da Sebi ne postoje.

  48
  1
 4. Dovoljno je procitati biografiju Jelene Begovic da se shvati da je jos kao student prepoznata kao pogodna za nepocinstva o kojima se govori u Varagicevom tekstu i komentarima. Kada se vratila iz Kanade sve je teklo kao po loju u pravcu sticanja referenci i pozicija za Mengelea danasnjice. Uvaljena je AV i vladi zajedno sa parama za navedene biolaboratorije a ovi bi i majku prodali a kamoli ovaj jadan narod.

  63
  1
 5. Mrznja ministarke prema ljudima je nazalost istina….izvor mora da bude zasticen…nadam se da ce 4ir ostati prazan kao i zgrada za proizvodnju vakcine…

  56
  1
 6. Zašto se za ministre nauke postavljaju “prirodnjaci”, umesto naučnika iz društveno-humanističkih disciplina? Zato što su ovi prvi korumpirani i pokorno ispunjavaju Agendu 21.

  44
  2
 7. Žena radila kojekude po svetu, a ovde u Vatrenom oku. Nauka ide pogrešnim putem, protiv čoveka. Ova je samo korisni idiot 4IR. Treba onemogućiti ekspanziju transhumanizma na ovim prostorima.

  47
  1
 8. Јајаре, цела делегација.

  40
  1
 9. „Cilj nam je da okupimo i napravimo novi inovacioni ekosistem u Srbiji. Zajedno sa Svetskim ekonomskim forumom otvorili smo Centar za četvrtu industrijsku revoluciju, treći u Evropi, šesnaesti u svetu. Fokusirani smo na biotehnologiju i veštačku inteligenciju“, rekla je Begović i dodala da su najveći izazovi u oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane, medicine, energetike i zaštite životne sredine.

  Између осгалог, поента је у развијању технологија за производњу вештачке хране (месо, млеко) и хране од инсеката.

  42
  1
 10. Sta bi tek videlo kad bi cela ekipa koja vuce konce (citaj – vlada) u Srbiji, isplivala na povrsinu…

  14
  1
 11. Наравно да је кључни проблем човечанства то што етички развој човека није пратио развој науке и технологије. Па је човек пећинског морала стекао способност да уништи свет.
  Само, решење није у обустављању научног развоја већ у развоју моралне свести. А тога неће бити без неговања критичког мишљења и аргументоване критике. Затварање у догме, понављање овешталих фраза, сејање страхова од непознатог, јалово моралисање и доцирање неће нас никуда одвести

  7
  6
 12. ЗАКОНСКА ЛУДОРИЈА

  Овоме што је први коментатор лепо навео и тачно, треба навести и ово:
  Србија без српске ћирилице,
  а са просечних 90 одсто у јавности
  туђег, хрватског латиничког писма.
  Србија са законодавцем који усваја 21. септембра 2021. године,
  и то једногласно, апсолутно неуставна законска решења
  у којима немају сви грађани и асоцијације иста ни права ни обавезе,
  а то је закон о употреби српског језика и ћириличког писма.
  И да чудо буде највеће, нисам наишао ни на једног српског правника
  који је писао о таквој законској лудорији.

  14

Оставите коментар