Светски економски форум оснива Центар за четврту индустријску револуцију у Србији

Центар Светског економског форума за четврту индустријску револуцију у Србији биће 16. у мрежи центара форума у свету и првог у региону Западног Балкана

Ана Брнабић (Извор: Танјуг/Тара Радовановић)

ЖЕНЕВА – Председница Владе Ана Брнабић боравиће данас у Женеви, где ће са званичницима Светског економског форума (WEF) бити потписан Споразум о успостављању Центра WEF-а за четврту индустријску револуцију у Србији, првог таквог у региону Западног Балкана.

Премијерка ће у седишту Светског економског форума у Женеви, имати билатерални састанак са оснивачем и извршним директором WEF-а Клаусом Швабом и председником Форума Боргеом Брендеом.

Након тога, биће потписан Споразум о успостављању Центра Светског економског форума за четврту индустријску револуцију у Србији, 16. у мрежи центара форума у свету и првог у региону Западног Балкана.

Влада РФ са Светским економским форумом потписала меморандум о формирању „Центра четврте индустријске револуције“ у Русији

У име Владе Србије, Споразум ће потписати директор Канцеларије за IT и електронску управу Михаило Јовановић, у присуству премијерке Брнабић и званичника Светског економског форума.

Фокус у раду Центра биће на вештачкој интелигенцији и биоинжењерингу.

Центар ће, према њеним речима, почети са радом 1. марта и биће повезан са сличним центрима које Светски економски форум има у свету.

Опрема: Стање ствари

(РТВ, 7. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

8 replies

 1. ,, Законски,, претворити човека у дигитални био-објекат, за опслуживање светске глобалне елите. Види Олга Четверикова. 🤫

  41
 2. Lepo smo glasali, ako nas neko uopste i pita sta zelimo, a sta ne. Moraju da se vezbaju na nekome.

  23
 3. Пошто иду избори ово је још једна лаж која ће бити заборављена када избори прођу и онда схватимо да је Потемкин опет протутњао кроз Србију.

  9
  3
 4. Након споразума у Бриселу, Вашингтону,.. ово је још један штетан споразум потписан од наше власти. Само по себи је изузетно опасно да представници Шваба, који је аутор и спроводилац великог ресета, седе код нас и сарађујући са нашом владом своје болесне експерименте спроводе на нама.

  44
 5. @Кобајаши , мислим да овог пута нажалост неће бити лаж, јер је управна зграда уништеног новосадског „Новкабела“ већ скоро у потпуности реновирана…

  17
 6. Ана, потипши ево ту и немој да пипкаш никакве дугмиће док не дођу странци.

  13
 7. А да ли сада, онако опуштено можемо устврдити,

  да је брабоњићка само један продукт, модерне ГМО био-технологије?

  А затим и ово,

  па кад мора папа, Путин, Бајдем, Ђи Понг, да се повинује Ротшилдима, како не би морала и једна мала цијина ГМО буба швабица?

  И на крају, а што се тиче наше државе Србије, питање,
  ко му је |’ ко јој је допустио да оснива „центар за четврту индустријску револуцију у Србији“?
  Ко је то изгласао и одобрио?

  И још нешто важније, ко је њега | њу изгласао на место председника Владе Србије?

 8. Ако не будемо Ми (Црква) говорили,, камење ће проговорити,, П. С. Није баш по реду да последњи о томе говори, али боље ишта него ништа. 😪

Оставите коментар