Влада РФ са Светским економским форумом потписала меморандум о формирању „Центра четврте индустријске револуције“ у Русији

Ово је знак да је Русија ,леглаʻ под светску елиту, оцењује овај потез Валентин Катасонов

Дмитриј Чернишенко и Берге Бренде (Фото: Government.ru)

(Руска народна линија, 25. 10. 2021)

Влада и Светски економски форум потписали су меморандум о оснивању „Центра за четврту индустријску револуцију“ у Русији. Церемонија потписивања одржана је у Координационом центру Владе Руске Федерације, преноси дописник ТАСС са лица места.

У име Владе, по овлашћењу премијера Михаила Мишустина, документ је потписао вицепремијер Димитриј Черњишенко, а у име Светског економског форума председник Форума Берге Бренде.

Дмитриј Чернишенко (Фото: Дмитри Духанин/Комерсант)

„Данас се Русија налази у активној фази формирања дигиталне економије, која захвата све индустријске гране, социјалне сфере и управљање државом… Основни циљ формирања руског Центра четврте индустријске револуције је већа информисаност Русије о светској стручној заједници, повећање могућности размене накупљеног искуства са Светским економским форумом и његовим партнерима у целом свету, као и експертиза“ – појаснио је вицепремијер.

Черњишенко је додао да се следеће године са Светским економским форумом планира развијање пројеката у области примене експерименталних правних режима, вештачке интелигенције и интернета ствари. Први од њих ће бити покренути до краја ове године у сфери беспилотног транспорта, медицине и обраде података. „Русија, узгред, последњих неколико година активно уводи технологије засноване на вештачкој интелигенцији. До данас је таквих решења више од 800 и део њих је већ примећен на међународним тржиштима. У целини, сарадња са Светским економским форумом оствариваће се у различитим правцима – у области информационих технологија, градског саобраћаја, подршке извозу и рекламирања руских ИТ технологија на иностраним тржиштима“, рекао је он.
Вицепремијер је додао да ће Центар бити створен на основама АНО (аутономне непрофитне организације) „Дигитална економија“. Одговарајући споразум потписан је и између аутономне непрофитне организације и Светског економског форума. По његовим речима, Центар почиње с радом 15. октобра и његови кључни задаци у наредна два месеца биће формирање извршног комитета и припрема плана рада за 2022.

Лого: Светски економски форум

Потписивање меморандума о стварању Центра четврте индустријске револуције у Русији коментарисао је у телефонском разговору с Руском народном линијом председник Руског економског друштва С.Ф. Шарапов професор Валентин Јурјевич Катасонов:

„Разочаравајућа је вест о формирању Центра четврте индустријске револуције у Русији. То је знак да је Русија ,леглаʻ под светску елиту. Светски економски форум је неки координациони центар који спроводи ресет целог светског поретка, такозвани the great reset.

Клаус Шваб, који руководи Светским економским форумом, објављује идеје светске елите и светских закулисних владара. Поново се ствара глобални концлогор – смањује број становништва, деиндустријализује економија, и коначно урушавају национални суверенитети.

О томе је писано у књизи КОВИД-19: Велики ресет Клауса Шваба, која је изашла прошлог лета. Пре тога Шваб је издао и књигу под насловом Четврта индустријска револуција. Читао сам је, веома је неразумљива, нејасно је шта је то „четврта индустријска револуција“. Класификација ових револуција не може да издржи никакву критику.

Валентин Ј. Катасонов: Читајући Шваба – инклузивни капитализам и велики ресет

Искрено говорећи, људи који потписују документ у ком се користи синтагма „четврта индустријска револуција“ једноставно су искључили мозак и свест, и играју по нотама светске елите.

Не бих желео да дубље улазим у ово питање, но сам назив документа шокира и представља срамоту за Русију. То је знак да је Русија данас практично изгубила обележја националног суверенитета.”

С руског посрбило: Стање ствари

Прочитајте још



Categories: Посрбљено

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. Валентин Катасонов је можда заборавио ону стару пословицу, која се приписује Сун Цуу, а у садашње време је већина зна из филма “Кум”: држи пријатеље близу а непријатеље још ближе.

    12
    2

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading