Патриција Кумер једина невакцинисана на Олимпијским играма у Пекингу

Нисам против вакцинације, али имам неколико разлога које желим да задржим за себе. Не морам никоме да се правдам, изјавила швајцарска сноубордерка

Патриција Кумер (Фото: Izvor: REUTERS/Shamil Zhumatov)

ПЕКИНГ– Швајцарска сноубордерка Патриција Кумер једина је невакцинисана спортисткиња која ће наступити на Зимским олимпијским играма у Пекингу, преносе енглески медији.

Кумер је прошла обавезну изолацију у Кини од 21 дана, а одлуку о томе да ће невакцинисана наступити у Пекингу донела је пре годину дана.

„Нисам против вакцинације, али имам неколико разлога које желим да задржим за себе. Не морам никоме да се правдам”, изјавила је швајцарска сноубордерка, преноси Танјуг.

Аустралијанка са короном учествује на Зимским олимпијским играма

Кумер је пре пет дана пребачена у олимпијско село.

„У изолацији сам и даље у соби, могу само да одрадим тренинг на снегу. Храну ми доносе у собу и тестирају ме двапут дневно”, открила је она.

Швајцаркиња је олимпијска шампионка из Сочија у паралел велеслалому, а у овој дисциплини ће се такмичити осмог фебруара.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Mislim da devojka pripada Christian Science , to je jedina verska organizacija I ovde u Austaraiji koja ima religious exception I po celome svetu. U Australiji su sudski dobili Jos 1999, kada je uvedena obaveza za decu u obdanistu.

Оставите коментар