Српски национални форум: Вучић у Бањалуци увредио (косовске) Србе – „добар део Срба је са рајинским менталитетом, кметске душе“

Опстали смо захваљујући нашем главном оружју, трпљењу. И уместо да се радује што опстајемо у немогућим условима, Вучић нас вређа и омаловажава, пише у саопштењу

Разумемо да 4. августа 2023, није било места за косовско-метохијски проблем у Бањалуци и Приједору. Тема је била друга; погром Срба из Републике Српске Крајине. Ипак, није било ни места да председник Србије омаловажава наш несрећни народа са Косова и Метохије.

После ове понижавајуће изјаве очекујемо да будемо проглашени одговорним за пропаст његове косовске политике, одговорни за бежање „народних представника“, илити тзв. Српске листе са КиМ, који оставише народ на цедилу, као континуитет његове политике деморализовања овог напаћеног народа, и његове тврдње „да немамо разлога да се боримо за Косово, јер тамо немамо ни метар“. А сада, не вреди се борити за српску „рају“ са „кметском душом“.

Ево шта је „Србин из Босне“ Александар Вучић у Републици Српској, пред нашим народом, изјавио о косовским Србима:

„Као што смо ми увек криви за све на Косову, ништа не радимо, побише нам народ, седморо рањених Срба, ниједан Албанац повређен… Протерују нам народ са КиМ и у томе добар део Срба учествује у криминализацији српског народа. Знате то је онај рајински менталитет, кметске душе, да се додворе неком странцу рачунајући да ће амбасаде да их држе на власти“. (на снимку од 35:55прим. СтСт)

Добар део Срба?! А шта је са подршком 95 посто Срба који наводно подржавају Вучића и Српску листу!?  Ако добар део Срба има „рајински менталитет“, питамо Вучића, зашто тек сада постадоше „рајинци“?! Да ли је могуће да сви они који се не слажу са његовом политиком, а којих је све више, постају „рајинци и издајници са кметском душом“. Александре Вучићу, срам те било!!!

Још један „Босанац“, бежећи 1999 са Косова и Метохије изговорио је срамну реченицу, коју никада косовскометохијски Срби неће заборавити. Тадашњи лидер „Божура“ (оно што је данас „Српска листа“), Богдан Кецман, остављајући народ на цедилу је изјавио: „Јунаци одлазе, а на Косову остају они који су спремни да се турче(!?)“, алудирајући, као и данас Вучић, на „рајински и кметски менталитет“ народа којег су они довели у катастрофу.

Нажалост, нико никада није желео да уђе у суштину, у ментални склоп дела нашег народа, косовско-метохијских Срба, у њихово главно оружје опстанка и останка на својим вековним огњиштима, чувајући шансу некој нормалној Србији да праведно реши стратешко питање целокупног српског народа. Опстали смо захваљујући нашем главном оружју, трпљењу. И уместо да се радује, што опстајемо у немогућим условима, Вучић нас вређа и омаловажава и исмејава менталитет најстрадалнијег дела нашег народа.

То што понекад, господине Вучићу, остављамо утисак рајинске душе, јесу околности у којима живимо. Трпљење је наше вековно оружје и наша филозофија опстајања. Нажалост, многи „вучићи“ у Београду последњих деценија проћердали су наша вековна страдања и трпљења. И данас, у овом непријатељском окружењу, Вучић жели да нас „наоружа роговима“ да зарад његовог опстајања на власти водимо његове унапред изгубљене ратове, и договорене издаје. На Северу Косова, одузео нам је праве мачеве и увалио пластичне, да би издају лакше спровео. А онда смо ми „рајински и кметски менталитет“?!

Српски национални форум: Свим средствима зауставити даљу издају

Ми знамо, наш задатак је да опстајемо, а задатак српске државе и целокупног нашег народа, да нам у границама могућности помогну, а не да нас годинама деморалише, купујући наше душе „народним парама“ да би што дуже владао!?

Политика која се из Београда води последњих деценија је политика нашег националног и државног пораза. Резултати политика пре Вучића су катастрофални, а његова политика је политика нашег коначног нестајања. Само за време његове власти са Косова је нестало преко 40 хиљада Срба. И тај се процес наставља.

Ми знамо шта су међународна заједница и Албанци. Ми знамо да они 150 година раде на нашем нестајању. Ипак, 150 година ми опстајемо у невиђеном насиљу. Страдамо и трпимо. 150 година говоримо: „Србијо-Слободијо“. И најмање што очекујемо је да нас тако примитивно уличарски вређа неко ко је на челу Србије, а који кумује нашој пропасти.

Браћо и сестре из Републике Српске, ми разумемо вашу борбу за ваша огњишта и национални опстанак, и подржавамо је. Знамо, и сваким даном се уверавамо у вашу подршку да издржимо. Мука нас је натерала да се ми, и ако на два пола српских земаља, међусобно најбоље разумемо. И зато ако можете, заборавите и одбаците ово примитивно ружење косовскометохијских Срба, од онога који би требало да нас штити, а не да нас кињи.

Српски национални форум: Куд се деде „Не дам Газиводе“?

Александре Вучићу, разумемо и твоју изјаву да „Србија нема право и неће никад окренути леђа Републици Српској, јер је национални интерес Републике Србије и Републике Српске да сачува мир“, али је национална трагедија и национална издаја што су власт у Београду и ти лично од КиМ дигли руке. Александре Вучићу, читамо између редова, и још једном ти поручујемо: не пристајемо на компензацију Републике Српске за Косово и Метохију, и једно и друго су српске земље.

У Грачаници, 7. 8. 2023.
Информативна служба СНФCategories: Разномислије

Tags: , , , ,

4 replies

 1. Шта се ико чуди. Тако је Милошевић 90их назвао Крајишке Србе кукавицама који нису хтели да бране своја огњишта, док је он повукао оружје два месеца раније, и наредио снагама у источној Славонији да не испале ни метак.

  17
  3
 2. Do 1999 god na Kosovu i Metohiji su živeli „Srbi i Crnogorci“ tačnije Srbi starosedeoci i Crnogorci&Hercegovci i ostali dinarci. Zanimljivo da su naseljenici dinarci svi napustili Kosovo a u onim enklavama su gotovo isključivo samo starosedelačka sela. (Kao i, moram da priznam Srbijanci koji su naseljeni u malom broju.Ne vole oni nas, zbog toga ni ja njih ali im priznajem.)

  Inače u decenijama pre toga nije moglo da se živi od njih kako su oni junaci, super Srbi, elitni Srbi i šta sve ne a mi maltene romi. Zanimljiv primer Kosovo Polje, Batuse, Ugljare i Bresje su bukvalno potpuno spojeni. U Kosovu Polju su bili dinaridi a u ostalim selima pravi Kosovci. Dinaridi su za par meseci svi pobegli a Kosovci su tu čak i danas 2023.

  17
  5
 3. То он говори о себи.

  19
  1
 4. I samo da dodam, da nemam ništa protiv dinaraca, niti bilo koga drugog, sve ih volim(osim onih koji mene prozivaju zavičajni) – ali ovo sam čisto napisao radi suzbijanja te neke gordosti da su samo oni najveći junaci u Srba. Ovaj primer pokazuje da nije baš tako.

  19
  5

Оставите коментар