Александар Вучић: Признање Косова више није ни питање, говори се само о нормализацији односа

Ми признајемо повељу Уједињених нација и резолуцију Уједињених нација, одговорио председник Србије на питање да ли признаје Косово као независну и суверену државу

Извор: Снимак екрана/N1

Председник Србије Александар Вучић гостовао је у специјалном програму CNN-а посвећеном ескалацији насиља и кризи на северу Косова.

Вучић је за CNN рекао да признање независности Косова од Београда више није тема и да се сада говори једино о процесу нормализације односа две стране.

Vučić za CNN: Srbija primenila sve obaveze, Kosovo ni tu jednu – da formira ZSO

Новинарка: У сржи свега овога (сукоба на северу КиМ – прим. СтСт) је чињеница да Србија не признаје независност Косова, нити његов суверенитет. Шта је потребно, господине председниче, да Србија призна независност Косова?

Александар Вучић: То више није ни питање, ако сте чули оно што смо ми говорили у оквиру немачко-француског плана, оно што смо говорили у Охриду је нормализација, дакле процес нормализације. То је предуслов за будући напредак Србије. Исто важи и за Приштину.

Новинарка: Да ли признајете Косово као независну и суверену државу?

Александар Вучић: Нисам чуо ваше последње питање…

Новинарка: Моје питање је да ли признајете Косово као независну и суверену државу?

Александар Вучић: Ми признајемо повељу Уједињених нација и резолуцију Уједињених нација. Ето. Али смо увек спремни и да разговарамо о свим решењима и компромисима. Увек смо били спремни за то и увек ћемо бити спремни.

Наслов, транскрипт и опрема: Стање ствари

Погледајте цео интервју на енглескомCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

7 replies

 1. pa, un ne postoje, tako da su priznanja irelevantna

  14
  1
 2. А шта каже Уставни суд….
  Он се по овом питању изгледа не пита. Као ни по питању кршења Устава, да се не дај Боже не изразим погрешно, по питању велеиздаје….

  26
  1
 3. Устав Републике Србије не признаје независно Косово, тако да су сва евентуална признања појединаца (који нису изнад Устава) потпуно незаконита и ирелевантна.

  32
 4. Чекај – да тим Шиптари ускоче у кућу, укњиже собу и кухињу као своје, успут силују и убијају: нормалност би била да им потпишеш да је то њихово.

  13
  1
 5. ništa nije potpisano, ovde je reč o otimanju, međunarodna zajednica aminuje nasilje

  12
  3
 6. Не мора да се потписује. Председник је јавно прихватио такозвани француско-немачки план по којем Србија признаје државу Косово. То је фактичко признање. Већ је Бриселским споразумом је прекршен Устав Србије. Председник је очито од свог доласка на власт радио на отуђивању окупиране српске земље. И при томе пристајао на све захтеве запада, а код куће мало кукао уз глуматање неког патриотизма чиме је варао народ. ИЗДАЈА!

  6
  3
 7. Више није питање нормализације односа, већ питање, шта радити са издајницима.
  Кад се реши питање издајника (множина), сва остала питања ће се решавати лакше.

Оставите коментар