Рајли Вагаман: Усљед тренутне „епидемиолошке ситуације“ ковид вакцина скинута са списка обавезних за мобилисане резервисте

Према информацији од 6. октобра, у тренутној „епидемиолошкој ситуацији“ од мобилисаних резервиста не захтијева се обавезна ковид вакцинација

Извор: Блог Рајлија Вагамана

(Блог Рајлија Вагамана, 10. 10. 2022)

Објасњајем.рф, званични информациони портал, у тексту од 6. октобра пише:

Списак вакцина одређују стручњаци Министарства одбране на основу епидемиолошке ситуације.

Тренутно се мобилисанима дају вакцине против сљедећих болести:

– Грипа

– Хепатитиса

– Тифоидне грознице

– АДСМ (дифтерија и тетанус)

Руско Министарство одбране 18. јуна 2021. године донијело је одлуку бр. 129 о обавезној ковид вакцинацији за сво војно особље. Објасњајем.рф је 23. септембра објавио да се она односи на све мобилисане резервисте:

Здравствена брига за војно особље представља приоритет државе. У складу с одлуком Главног санитарног инспектора МО бр. 129 од 18. јуна 2021, обавезна вакцинација обухвата све категорије војног особља, укључујући мобилисане грађане.

Вакцинација је неопходна за спречавање епидемија. Стога је обавезна за војне обвезнике и особље и спроводи се према календару вакцинације и епидемиолошким показатељима.

 

Извод из Одлуке Главног санитарног инспектора Министарства одбране РФ Игора Азарова бр. 129 од 18. јуна 2021. о обавезној корона вакцинацији (Извор)

Пошто је Татарстан потврдио да ће ковид вакцинација бити обавезна за све мобилисане грађане, и неколико других региона такође потврдило да ће ковид вакцинација бити обавезна за мобилисане резервисте, то је био и одговор на питање које смо поставили.

Под насловом „Мобилисане Татарстанце вакцинишу против короне прије отпреме“ Комерсант преноси изјаву Владимира Жаворонкова, замјеника регионалног министра здравства, да ће сви мобилисани житељи Татарстана бити вакцинисани против короне прије слања у специјалну операцију (Извор: Комерсант, 30. 9. 2022)

 

Под насловом „Почела вакцинација против короне мобилисаних у Ростовској области“ и поднасловом „Неопходност ради сузбијања епидемије“, страница Царьград пише да је, на упите житеља донске области хоће ли мобилисани грађани бити вакцинисани против короне, регионални прес центар одговорио да, у складу с одлуком главном санитарног инспектора Министарства одбране од 18. јуна 2021, обавезна вакцинација обухвата све категорије војних лица, укључујући и мобилисане грађане (Извор: Царьград, 26. 9. 2022)

 

Како смо написали 5. октобра:

Ковид вакцинација је обавезна за сво војно особље. Питање је само колико ће мобилисаних Руса бити подвргнуто том лудилу.

Према садашњим информацијама јасно је да ће, бар за сада, број новомобилисаних Руса подвргнутих обавезној ковид вакцинацији бити једнак нули.

О том смо писали на основу најваљанијих нама доступних информација. Информације су се у међувремену промијениле.

У нашем извјештавању биле су двије грешке које признајемо и за које сносимо потпуну одговорност:

– Пошто је декрет о обавезној вакцинацији заснован на тренутној „епидемиолошкој ситуацији“, требало је да будемо пажљивији и истакнемо да Министарство одбране може просто одлучити да вакцинација није обавезна. Управо то се и догодило.

– За нову информацију објављену на Объясняем.рф сазнали смо тек јутрос (10. октобра, нап. Стања ствари), на основу вијести од 9. октобра у локалном општилу у Брјанску. Списак обавезних вакцина објављен на Объясняем.рф носи, пак, датум 6. октобар. Жао нам је што за ову информацију нисмо сазнали раније.

Овај блог посвећен је разоткривању (и, надамо се, окончању) нељудске „биобезбједности“ у Русији. Попут многих држава широм свијета, и руска влада настојала је да „нормализује“ ковид, претварајући га у „трајни“ здравствени ризик који изискује редовно вакцинисање.

Примјера ради, министар здравља Михаил Мурашко 8. октобра је изјавио да се назална ковид вакцина може комбиновати с вакцином против грипа:

Према РИА Новостима:

Назална вакцинација против инфекције корона вирусом може се комбиновати с вакцинацијом против грипа, изјавио је министар здравља Русије Михаил Мурашко.

Становништво боље прихвата назалну вакцину – зато је вакцинацију боље спроводити назално. И може се дати истовремено с вакцином против грипа, изјавио је новинарима Мурашко.

Министар је објаснио да се у Кемеровској области активно спроводи вакцинација против грипа и короне. У регион је приспјела опрема за давање назалне вакцине, напоменуо је министар.

Истог дана Мурашко је устврдио да је ситуација у погледу корона вируса напета, позивајући становништво да се ревакцинише.

Посрбило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Пробали па пошто је било отпора одустали, за сада.

Оставите коментар