Народна странка подржава Проглас за окупљање у одбрани Косова и Метохије

После Двери, ДСС-а и Заветника, Проглас српских интелектуалаца о Косову и Метохији подржала и Народна странка, чиме је иза иницијативе стало 44 посланика Скупштине Србије

Извор: Народна странка

Народна странка подржава Проглас истакнутих интелектуалаца за окупљање у одбрани Косова и Метохије.

Народна странка подржава ову иницијативу истакнутих српских интелектуалаца, као и све друге активности које доприносе постизању националног јединства, учвршћивању политике непризнавања сецесије наше јужне покрајине и заштити државног и националног интереса на Косову и Метохији.

Сведоци смо компликованих међународних околности, као и убрзања дипломатских активности које за циљ имају да Србија пристане на чланство такозваног „Косова” у Уједињеним нацијама.

Проглас за окупљање у одбрани Косова и Метохије

Сматрамо да није више довољно рећи да „никада нећемо признати Косово“, већ је неопходно да држава Србија учини све што је у њеној моћи да спречи чланство такозваног „Косова” у УН.

Из тог разлога још једном позивамо председника Републике да упути писма председницима Русије и Кине у којима ће их обавестити да Србија никада неће признати такозвано „Косово” и од њих тражити да искористе своје право вета у Савету безбедности ако питање чланства Приштине у УН дође на разматрање овог тела.

Народна странка ће наставити да се бескомпромисно залаже за очување Косова и Метохије у саставу Србије, као и за успостављање демократије у нашој земљи.

Опрема: Стање ствари

(Сајт Народне странке, 28. 9. 2022)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Према истраживањима јавног мишљења, међу народом постоји врло висок степен јединства око очувања Косова и Метохије у саставу Србије.
    Крајње је време да и народни представници делују према опредељењу народа.
    Пређимо господо са речи на конкретна дела.
    Не дозволимо да нам тиранија малих разлика замагли вид и одвуче нас од наших стратешких циљева опстанка српског народа и државе.

Оставите коментар