Слободан Јанковић: Преживели су Срби свашта – па ће и Вучића!

Што више отвараш албански Балкан то се отвореније брецаш на Српство. Сад полако падаш и свестан си тога. Ударио си на Цркву, е ту ти излаза нема!

Слободан Јанковић (Фото: Медија центар)

Догађаји у Србији и свету се смењују брзином која одговара секвенцама савремених америчких филмова. Уз брзе дијалоге, немаштовите и испразне и акције у којима људи страдају као муве, а заправо и више него муве, у стварном свету се захуктава светски рат. Пале се жаришта баш онако како је то најавио генерал Руске спољно-обавештајне службе СВР, Матвејев, наравно Владимир.[1] А код нас?

У Србији власт гази све шире и дубље у анархију коју је годинама изграђивала, урушавајући институције и уздижући лични режим Александра Вучића.

Александар Вучић: Нисам сагласан ни са једном једином речју са молебана за светињу брака и породице

У калу у којем грца, председник наше земље ропће да се не слаже да смо деца Светога Саве, да је Бог створио мушко и женско, а не слаже се да хоћемо да наставимо да негујемо вредности које смо наследили од очева и мајки, дедова и баки. У паузама испијања ликера и кафе у Словенији, а након вина са Абазовићем, Рамом и северномакедонским анонимусом, он каже да се не слаже ништа са српским патријархом, то јест са његовим речима. Не слаже се да треба уклонити садржаје из уџбеника који кажу да деца могу сама себи да бирају некакав родни идентитет. Не слаже се да су неки други покретали крсташке ратове, а не ми.

Из таквог става последично произилази да се застава ЛГБТИКуизовања подиже пред Палатом Србије. Следствено томе је премијер Србије особа која се лажно представља да је родитељ детету коме није ни мајка ни отац, особа која је немушта и која ни по чему није дорасла да заузима највишу функцију извршне власти наше земље. Из таквог става и одабира происходи и чињеница да је супруга председника Вучића отишла на изложбу која велича содомију и слика се са другарицом Наташом Вулин, на изложби коју красе и бивша девојка Ћазима Османија, неизбежна величина која се одазива на слог Јо и слични.[2] Зато, и на дан националне заставе, полиција чува заставу содомита.

Наташа, супруга Александра Вулина, и Тамара, супруга Александра Вучића, на изложби Европрајда 15. септембра 2022. у Београду (Фото: Л. Стојановић/Рингијер)

А онда, такав човек виче да неће признати нашу јужну покрајину и то упорно понавља као и пре пет-шест година, а траже му да пусти да се албанска Приштина представи у УН као нека држава, дакле не да сад призна нешто, већ да направи међукорак, па онда и признање.

Уз задужење од готово 1,7 милијарди долара у последњих месец дана, и после свих предаја српских фабрика, рудника, електромреже и обрадивог земљишта, те полуга власти и опстанка Србије на КиМ, он најављује и формирање некаквог српског блока. Не иде, Александре. Риба смрди од главе. Тебе треба одстранити са власти и све твоје криминалне координаторе од општинског до окружног нивоа. Ви сте заједно растурили државу, наставили тамо где су жути стали. Ви упорно организујете поворке које са поносом везе немају. Ви сте се пријавили за ову срамну манифестацију да обезбожите Богородичин град.

Извор: Политика

Хоћеш буђаво вино у нове мехове? Па неће вас ново име опрати од свих афера. Џаба ти сви информери, бизони и вулини. Кажеш – нема ко? Па нема, јер си толико загадио друштво да је корупција кренула да се спушта и у децу. Огадили сте све још више и грђе него за жутокраких, а мислили смо да су најгори.

У свему је, ипак, добро што си показао колико су многи од њих поткупљиви и ништави, колико је лаж све што причају, па пола ДС-а, већи део Геј17+ и пола ДСС-а си преузео. Осталима не даш да се јаве, али дође скупштина. Не верују неки људи шта чују. Има оних који ти постављају питања, који указују на погубне последице твога рада. Има, али ти и твоји западни пајтоси Нова СС и Наци 1, удружени не дају да нормалан човек дође до речи.

Бета: Влада Србије обећала Европској комисији да ће парада „Европрајд“ бити одржана у суботу у Београду

Бацаш се на Србију. Што више отвараш албански Балкан то се отвореније брецаш на Српство. Сад полако падаш и свестан си тога. Ударио си на Цркву, е ту ти излаза нема. Рекао си да су верници бедници, и да се ич не слажеш са речима патријарха. Преуми се, човече, покај се и барем нађи начина да се повучеш тако да земљу не оставиш у расулу. Заустави се, у блату си, а са собом хоћеш да повучеш и цео један народ. Преживели су Срби свашта – и тебе ће!

Слободан Јанковић, Српски демократски савез

Ставови изнети у рубрици „Разномислије“ не одражавају нужно и становиште „Стања ствари“


[1] https://sputnikportal.rs/20220816/spoljnoobavestajna-sluzba-rusije-zapad-sprema-haos-sirom-sveta–od-balkana-do-bliskog-istoka-1141136156.html

[2] http://www.nspm.rs/hronika/tamara-vucic-supruga-predsednika-srbije-aleksandra-vucica-posetila-izlozbu-u-okviru-evroprajda.htmlCategories: Разномислије

Tags: , , , , , , , ,

7 replies

 1. Пелин цвјета

  Цвјета
  Пелин
  Сјећања
  У души

  Грчеви
  Кидају сан
  Све грко
  Постало

  Призивам
  Громове
  А мук
  Ме изједа

  Као
  Облак
  Живе
  Лебдим

  Изнад
  И испод
  Нивоа
  Стварности

  Момчило

 2. Naslov podseca na onu o coveku koji pada sa desetospratnice i razmislja:“Preziveo sam osam spratova, valda cu i ova dva!“! Mislim, sve je jasno, zahtevi Zapada u pogledu KiM, Rusije, R.Srpske, gej brakova, jasno je da je premijerka lezbejka, da ima zenu i dete sa njom iako to nije zakonom dozvoljeno, da je gej parada setala uprkos sudskoj zabrani. Svima je to pred ocima, „predsednik“ se ne plasi da nam to pred-oci, dovoljno je da ode na vojnu paradu (ovih u jugoslAvenskim uniformama), pa ce biti da on nije za gej paradu. Ali, ljudi govore da ce i to proci, kao dete koje drzi ruku na ocima i ceka da prodje scena u hororu (videti moj mali esej o filmu kao sustini sa-vremena, a bio je i o hororu:))))). Ta ideja da ce nesto „proci“ nije u saglasnosci ni sa grckim kruznim vremenom ni sa hriscanskom idejom vaskrsa i Strasnog suda. Nocas slusah grofa Drakulu, kako objasnjava razliku izmedju besmrtnosti i nesmrtnosti. Ova druga bi trebala da se ostvari napretkom (nakucah „napredkom“ i sada bi mi neki vampir sisao dusu zbog tog lapsusa) tehnologije u progresivistickom kapitalistickom vremenu – vampirizacija a ne obesmrcenje (nije to rekao grof Drakula). Sam grof Drakula je simbol sustine horora da postoji nesto neumrlo sto nije pregazio progres kapitalisticke istorije i pretvorio u vecnu proslost (u progresivistickoj istoriji vecna je samo proslost), vampiri, vukodlaci (neprevladana priroda u coveku – covek je coveku vuk(odlak)), duhovi i demoni vezani za neke relikvije (muzeiranje bilosti, koja ne prolazi, u proslost), kuce (reklamiranje novogradnje :))))

  16
 3. E, **** **, treba „potseca“. To od ove promene vremena (sa kruznog na progresivisticko :))))

 4. @Mad blue Max
  Потсећам Вас да је прогресивистичко време прогресивним напредтком прешло у прогресивно – позитивистичко време које усмрћује философију… Философија је наука у поменутом времену, мртва наука којој ће позитивизам исисати и прошлост, философија је баналан интервју са вампиром, казује прогресивни позитивизам, бред пит и том круз као дијаложе, дијалектички дијаложе о феноменологији духа, трансцедентирају битак у ту – битак по славујевом сценарију… Што ти је садашњост !

  12
  1
 5. Kada smo, vec, kod razaranja porodice i intervjua ne sa vampirom, vec Stevanom Gajicem koji donosi „Stanje stvari“ (videti desno: Stevan Gajic: Ukrajinska kontraofanziva), a ciji je deo posvecen ismevanju serijala o Dzejmsu Bondu, valja izneti neka objasnjenja. Serijal o Dzejmsu Bondu pociva na temeljnom postulatu britanske imperijalne politike da je bolje imati jasnog protivnika u drugoj imperiji (Otomanskoj) nego neku nejasnu situaciju sa gomilom raznih naroda (narodi koji su se oslobadjali od Turaka). To se vidi u sledecem: 1) prvi protivnik je NADideoloska organizacija SPECTRA (duginih boja) a koja je prototip masonsko-iluminatsko-rozenkrojcerskog tajnog drustva koje pokusava da zavlada svetom i to tako sto pokusava da izazove rat IZ-MEDJU (ovo je drugi opasan polozaj sa ovim NAD i oba su povezana, jer SPEKTRI cesto pripadaju agenti obe strane koji nisu presli (transcendirali) na drugu stranu, vec ostali iz-medju (Bond se gotovo nikada ne bori protiv KGB-a, vec otpalih agenata)), dakle iz-medju dva ideoloska tabora 2) kapital koji je izasao iz sebe u vidu mesijanskih bogatasa koji zele da uniste svet i stvore utopiju (ovo je nekakva nadkompenzacija za to sto takvi pojedinci nisu moguci sa druge strane, jer nema bogatasa, pa se izlazak iz kapitala predstavlja u vidu ovih bogatasa sa utopistickim (komunistickim) ciljevima ili van-trzisnim kapitalistima, poput Goldfingera koji hoce da unisti banku Federalnih rezervi (u kojoj odavno nisu zlatne poluge, pa je ovo romanticno-kapitalisticki film) da bi ovladao trzistem zlata i novca. Izuzetak je medijski mogul iz „Zivi se samo dvaput“ koji hoce samo vise para, ali opet izazivajuci sukob iz-medju Kine i VB), 3) oni iz-medju, dileri droge, krijumcari, odbegli agenti. Sve ovo se zavrsava tako sto se ispostavi da su Bond i sef SPEKTRE braca (Bond je usvojen). Tako se suocavamo sa svim prikrivanjima kapitala, od tajnih organizacija, kao toboznje opasnosti za svet, kapitalista koji su van trzista (oligarsi, kapital koji prelazi u politiku (Tramp)), kriminala koji je van zakona i trzista, do porodice, kao poslednjeg bastiona van-trzisnog. Ovim se ujedno pokazuje i kako imperijalna politika prikriva svoje kapitalisticko ustrojstvo.

  Sam Bond je istinski patriota, ne nacionalista, jer ume da vidi odnos izmedju nacionalnog i opsteg (u tom pogledu je bolje gledati filmove o Bondu, nego vecinu srpskih intelektualaca „nacionalista“ (ali nisu sovinisti, ne mrze druge, nego samo svoj narod (za sada u formi govora o propalosti demokratije), jer ih je nedostojan)), sto ga je cesto dovodilo do toga da se i sam nadje iz-medju, isteran iz sluzbe ili sa oduzetom dozvolom za ubistvo.Kroz njegov lik se ovo iz-medju-iz-van-iz-nad rehabilituje, jer Bond uvidja vezu nacionalnog i opsteg. Zato on iz te pozicije ne mesa svoje licne preferencije sa opstim, kao sto je slucaj sa negativcima, a licne preferencije se svode na puki hedonizam zena, ica i pica. Bond je hedonista, jer je svestan svoje i svacije druge malenosti spram nacionalnog, ali bitno, i opsteg. To sto je on u ocima gledalaca uzivalac-potrosac je posledica iskrivljenosti savremene perspektive. Bond je covek koji stavlja glavu na panj za svoju zemlju i kada je ona protiv njega, ali i za svet (nadjite tekst Nikole Tanasica (sa NSPM-a, ali je tekst na RTS) o Bondu, pa javite ko je sensej :)))

  5
  1
 6. Правим се луд и да ништа не знам – сенсеј је ВВП…

 7. James Bond je snimljen na osnovu Srbende Duska Popova. https://www.usatoday.com/story/life/books/2016/06/25/into-the-lions-mouth-the-true-story-of-dusko-popov-world-war-ii-spy-patriot-and-the-real-life-inspiration-for-james-bond-book-review/86208618/. Dusko je voleo zene a I one njega , tako mada malo se razumem u te Masonic Lodge mislim da nije bio clan. Sto bi provodio vreme sa muskarcima na tim sastancima kada je voleo drustvo lepih dama. Urednistvo, izvinite idem van teme.

Оставите коментар