Бивши командант НАТО Филип Бридлав: Позивам Украјину да дигне у ваздух Кримски мост

Украјина би могла задати разорни ударац Кремљу нападом на мост у Керчком мореузу користећи новоиспоручене ракете Харпун, изјавио бивши командант савезничких снага за Европу од 2013. до 2016.

Наслов и илустрација Бридлавове изјаве у енглеском Тајмсу (Фото: НСПМ)

Бивши командант НАТО-а каже да би ракетни удар задао огроман ударац.

„Украјина би могла задати разорни ударац Кремљу нападом на мост у Керчком мореузу, који повезује копнену Русију са Кримом, користећи новоиспоручене ракете Харпун“, рекао је бивши командант НАТО-а за Тајмс.

Генерал Филип Бридлав, који је био врховни командант савезничких снага за Европу од 2013. до 2016. године, рекао је да је напад на мост оправдан агресијом Русије на Украјину са свих страна. „Керчки мост је легитимна мета“, рекао је он.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Тајмс/НСПМ, 8. 7. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Знамо ми у Србији како САДисти уништавају мостове и инфраструктуру. Њима су то биле легоитимне мете. Овај издалека хушка Украјинце и баш их „добро саветује“!
  Што се тиче Кримског моста,
  НЕКА ПРОБАЈУ!

  15
 2. Постоје само два објашњења за овакву изјаву генерала Бридлова. Једно је да прича бајке да би скупљао политичке поене, а друго је да је имбецил и да стварно верује у то што прича.

  Ракета Харпун може да се лансира са покретног носача (са камиона или брода), или са авиона. Украјинци су добили камионе са покретним носачима. Све друго (брод, авион) би захтевало озбиљне и дуготрајне ремонте да се украјниски бродови или авиони преправе да могу да користе ову ракету. Да не помињемо чињеницу да оно што је остало од украјинске морнарице и авијације не сме да привири ван база осим ако нису у самоубилачкој мисији.

  Домет ракете Харпун лансиране са покретног носача је око 120 – 140 км. Раздаљина од Николајева (територија коју контролише украјинска војска најближа Керчу) до Керча је око 380 км. Да не помињемо руску против-ваздушну одбрану.

  Харпун је против-бродска ракета са бојевом главом од 220 кг. Што је довољно да потопи брод средње величине, али не може много да науди мосту од армираног бетона.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Harpoon_(missile)

  Ослобађањем црноморске обале између Ростова и Крима (Маријупољ, Мелитопољ) Русија не зависи искључиво од моста преко мореуза Керч, јер има и копнену везу.

  Значи, нити ракета можа да добаци до моста, нити да му озбиљно науди, а и да може, не би ништа променило.

  Наравно новинари из лондонског Тајмса који су објавили ову причу немају ни довољно знања ни довољно храбрости да генералу постављају незгодна питања. Сведоци смо потпуне склерозе западног система.

 3. Катастрофална ГРЕШКА је посматрати колективни запад као припаднике човечанства.
  МИЛИОНИ Словена су послати да ђубре пољане Свете Мајке Русије и срБских земаља.
  Слава и Хвала СЛОБОДАНУ!
  Цркните дUшмани.

Оставите коментар