Еди Рама: Србија не иде ка Русији, стала је на страну Запада

Веома је добар знак да је Србија три пута гласала против Русије. Да је Србија урадила супротно, то би био озбиљан ударац нашој сарадњи, рекао премијер Албаније

Еди Рама (Фото: Sputnik/Алексей Витвицкий)

Србија не иде ка Русији. Пре, што је чудно, стала је на страну Запада у осуди руске агресије на Генералној скупштини УН. Веома је добар знак да је Србија три пута гласала против Русије, изјавио је албански премијер Еди Рама за немачки „Велт”, преноси Кљан Косова.

„Регион је рањив јер је руски утицај веома јак, не у Албанији, већ у Босни, Црној Гори и посебно у Србији. Србија не иде ка Русији. Пре, што је чудно, стала је на страну Запада у осуди руске агресије на Генералној скупштини УН. Веома је добар знак да је Србија три пута гласала против Русије. Да је Србија урадила супротно, то би био озбиљан ударац нашој сарадњи”, рекао је Рама.

Brnabić: Nismo obećali ni dogovorili sankcije Rusiji, jasno i odlučno demantujem

Рама је навео и да у Албанији тренутно нема претераних проблема с растом цена намирница за шта делимично може да захвали и Србији, пренео је портал Радио Сарајево.

„Постоји важан мост према Србији која већ годинама испоручује житарице албанским предузећима. Ми смо створили залихе тако што смо нашим увозницима дали гаранције да неће упасти у проблеме ако купују више него што је то уобичајено. Цене су додуше високе али не можемо да говоримо о неким експлозијама”, рекао је Рама.

Премијер Албаније рекао је и да Албанија ни у ком случају неће одустати од напора за чланство у Европској унији и да ће задржати западну оријентацију, као и да би Европска унија била сигурнија и јача са земљама Западног Балкана.

Опрема: Стање ствари

(Косово онлајн/Покрет за одбрану КиМ, 20. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Тебра, једва чекам да Србија уради нешто што би био озбиљан ударац сарадњи са вашом смрдљивом државом.

  2. А Шиптар као одлучује с киме ће и како да сарађује.

Оставите коментар