Ухапшена бивша председница Врховног суда Црне Горе Весна Меденица

Меденица приведена због основане сумње да је починила два кривична дела – стварање криминалне организације и злоупотреба службеног положаја

Весна Меденица (Извор: Врховни суд Црне Горе)

Бивша председница Врховног суда Црне Горе Весна Меденица ухапшена је касно синоћ на Аеродрому у Голубовцима, потврдило је „Вијестима“ више извора из црногорске Управе полиције (УП).

Весна Меденица је била на челу Врховног суда пуних 17 година, до оставке коју је поднела крајем 2020. године.

Како преносе Вијести, према поузданим сазнањима, приведена је због основане сумње да је починила два кривична дела – стварање криминалне организације и злоупотреба службеног положаја.

„Меденица је ухапшена након што је предала путне исправе службеницима граничне полиције. Ноћ је провела у бетоњерци подгоричког Центра безбједности (ЦБ), а већ данас очекује се да буде приведена надлежном Специјалном тужилаштву“, појашњавају саговорници из црногорске Управе полиције.

Специјално државно тужилаштво Црне Горе добило је у фебруару од Европола транскрипте разговора Милоша Меденице и Дарка Лаловића, дугогодишњег телохранитеља његове мајке.

Након што је обављена селекција позива, у марту је и званично потврђено да је Меденица користио криптовани телефон путем којег је уговарао шверц дроге из Колумбије, али и кријумчарење цигарета.

Управо у тим разговорима, Меденица је обелоданио да је његова мајка упозната са његовим прљавим пословима и да ће их заштитити ако затреба, „јер им много зна“, алудирајући на конкуренте у шверцу цигарета.

Специјално државно тужилаштво Црне Горе, након добијања селектованих разговора, формирало је предмет против Милоша Меденице и означило га као једног од организатора криминалне групе.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 17. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар