Упркос забрани уласка у БиХ: Онлајн предавање Милоша Ковића биће емитовано у 15 градова Републике Српске

Професор Ковић је у РС свој на своме. И никакав комад папира то не може промијенити. Хајде да то заједно покажемо, поручују организатори

Милош Ковић (Фото: Соња Ракочевић)

Низ организација и појединаца широм РС и Брчко дистрикта организује у понедељак, 28. марта онлајн предавање професора Милоша Ковића у салама, амфитеатрима, културним центрима и другим локацијама у петнаест градова од Бања Луке до Требиња, преноси нула49.

 • Професор Ковић је у РС свој на своме. И никакав комад папира то не може промијенити. Хајде да то заједно покажемо – поручују организатори.

Подсјећамо, припадници Граничне полиције Босне и Херцеговине су 12. марта на прелазу Вардиште забранили улазак у БиХ професору на Одјељењу за историју Филозофског факултета у Београду Милошу Ковићу, потврђено је из Граничне службе БиХ за Радио Слободна Европа (РСЕ).

Најава Ковићевог предавања у Брчком (Фото: nula49.com)

У писаном одговору наводи се како је Гранична полиција БиХ “поступала према закону, те након што је предметна особа на граничном пријелазу учитана, полицијски службеник је поступио према информацији у систему, односно одбио улазак предметне особе на основу чл. 19 ст. 3 т. г Закона о странцима БиХ”.

У Граничној полицији још наводе како је провјера била рутинска у евиденцијама које воде друга надлежна тијела (судови, тужитељства, сигурносне агенције, служба за послове са странцима и други), без прецизирања о чијој евиденцији се ради у овом случају.

Милош Ковић је био свједок Ратка Младића у Хагу.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Дневни аваз, 27. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. Професор Ковић представља не само стручног професора, већ човека који на најбољи начин промовише поштење, храброст, достојанство уз остале хришћанске и патриотске вредности. Драго ми је да ће се чути, бар на овакав начин!

  15
  2
 2. Niti jednom jedinom GAĐANINU i GAĐANUŠI iz
  Majke Srbije ( za NJIH ona MAJKA to nije ) od
  1991 godine ( trećeg napada na sve što je Srpsko),
  što su ( gađani i gađanuše čekale) pa do dana današnjeg NIKADA niko nije ZABRANIO ulaz u:

  NDH-aziju
  FILĐANISTAN-balinlukstan
  MONTENEGRISTAN
  KVAZI-KOSOVOSTAN.

  Za razliku od SVIH Srpskih Nacionalno Svesnih
  Rodoljuba, sa jednim jedinim ZAJEDNIČKIM IMENOM:

  MILOŠ.

  Nepogrešivo, jedinstveno i koordinisano.

  Setite se PETOKRAKE.

  Sve je to NAMA “NAŠA” borba DALA da IMAMO ………..

  Pamtite.

  Latinima
  Balijama.
  Milogorcima.
  Šiptarima.

  Zauvek.

  11
  2

Оставите коментар