Дмитриј Песков: Многи људи у Русији су се показали као издајници

У тако тешким временима… многи људи показују своје право лице. Многи људи, како ми то кажемо на руском, показују да су издајници, рекао портпарол Кремља

Дмитриј Песков (Фото: РТРС)

МОСКВА – Многи људи у Русији показали су се као издајници, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков, указујући на оне који дају отказе на послу или напуштају земљу.

Песков је дао тај коментар дан након што је председник Владимир Путин упутио оштро упозорење „руским издајницима” за које је рекао да Запад жели да искористи као „пету колону” како би уништио земљу, преноси Ројтерс.

„У тако тешким временима… многи људи показују своје право лице. Многи људи, како ми то кажемо на руском, показују да су издајници”, рекао је Песков новинарима, јавља Танјуг.

Портпарол Кремља реаговао је поводом Путинове изјаве о природном и неопходном „само-прочишћењу”, јер се сада могу разликовати „истинске патриоте од олоша и издајника”.

„Они сами нестају из наших живота. Неки људи напуштају своја радна места, неки напуштају земљу и селе се у друге државе. Тако се дешава чишћење,” поручио је Песков.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 3. 2022)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

 1. Činjenica je da od svih naroda koji su hrišćani, samo dva naroda, a to su:
  Srpski i
  Ruski narod, USPELI da ODGOJE, samomrzeće, isprane, slučajne GRAĐANE SVETA, tkzv. “građani”.
  Samo Srbima i Rusima je USPELO da ODGOJE
  ljude BEZ IDENTITETA, i ljubavi RODOLJUBNE, prema:
  Majci Srbiji i
  Majci Rusiji.

  Takvi ljudi OBA POLA ( i svih novih definicija “polova”)
  zovu se:

  GAĐANI I
  GAĐANUŠE.

  I za kraj da kažem:

  To je nama NAŠA “petokraka” dala, da imamo ONO
  što NIKO DRUGI NIKADA NIJE IMAO.

  22
  3
 2. За @Србина који памти :

  Твојим коментарима критикујеш и вређаш ГРАЂАНЕ
  Тиме вређаш себе, мене и све грађане
  Ти и ја смо грађани Србије.
  – Члан 1 нашег Устава : Република Србија је држава српског народа и свих грађана који у њој живе

  Вређаш и Дмитрија Пескова, грађанина Русије.
  Члан 2 Устава Руске Федерације :
  -Статья 2 : Человек, его права и свободы являются высшей ценностью. Признание, соблюдение и защита прав и свобод человека и гражданина – обязанность государства.


  А можда ти ниси грађанин Србије ?

  6
  20
 3. Деда Ђоле Нешто у вашем тумачењу устава није логично. Ако је Србија држава српског народа, а припадник поменутог народа се зове Србином, онда је Србија ДРЖАВА СРБА И грађана који у њој живе. Можете ви бити грађанин из неког разлога(идеолошког, националног, породичног), али не можете оспоравати Србину који памти или мени да се осећамо и изјашњавамо као Срби, посебно у Србији, јер “резервну” матицу немамо. Нас су, на просторима екс Ју слична оспоравања и одвела у ратове деведесетих.(колико видим и опет ће) Зађите мало по Српској па “проповедајте” вашу “истину”, да видите како ћете проћи. Не, него, најлакше је с… и по Србима у Србији. Али докле..

  23
  3
 4. Читам коментаре ту, 

  Споредни колосеци и брза пруга, 

  Запитаност стара и(з) 90. је била «грађански рат а ратују сељаци…»

  Занимљива је динстинкција међу грађанИМА,  

  Једна коју је у Знаковима дао Андрић, 

  Године 1941, после бомбардовања Београда, бежали су многи грађани друмом ка Авали. Један моли сељака да га прими на кола и повезе, нуди и да плати. Сељак одбија. Овај моли даље, јер има места на колима и за тројицу. „Има“, каже сељак, „али нећу да те примим. Хоћу да те видим као идеш пешице.“

  У САД је тренутно актуелно око неког транс генерала (!?) на избору «за жену године», а ту је и сатирични сајт Бабилон би, 

  https://www.youtube.com/watch?v=4jSDXArDVBk
   

  «флуидне категорије»

  2
  1

Оставите коментар