Јануш Бугајски: Русија пропала држава, Србији потребан други Мајдан

Како Русија наставља трпјети поразе у Украјини тако ће покушати преусмерити пажњу стварањем сукоба другде. Једна од локација где има савезнике је Западни Балкан, сматра Бугајски

Јануш Бугајски (Извор: НСПМ)

„Не мислим да би затварање зрачног простора над Украјином довело до трећег свјетског рата, јер Русија нема савезника па чак ни Кину, али би могло створити крвав сукоб између НАТО-а и Русије… Украјинце требамо снабдјети свим што им треба… Руске снаге не добијају овај рат, бомбардирају цивилне зграде, убијају недужне, Украјинци се боре против њих, морал им је слаб и ми морамо осигурати да Украјинци ослободе своју територију, дати им што више подршке.

Ако би Руси користили хемијско оружје то би аутоматски укључило НАТО. Не могу да замислим да би НАТО сједио и посматрао уколико би Русија почела користити оружје за масовно уништење у Украјини.

Јануш Бугајски: Ватром на Путина

Путин је данас говорио о издајницима, ово је ситуација када се режим почиње изједати, када говори о непријатељима изнутра. Русија је пропала држава, рат је само убрзао оно што ја сматрам да су трендови распада Руске федерације”, каже Јануш Бугајски, виши сарадник фондације Jamestown и некадашњи предавач на студијама Југоисточне Европе, за Ал џазиру Балкан.

„Путин има савезнике на Западном Балкану”

„Како Русија наставља трпјети поразе у Украјини тако ће покушати преусмјерити пажњу стварањем сукоба другдје. Једна од локација гдје има савезнике је Западни Балкан… Додик толико овиси о Руском новцу, коруптивном утјецају олигарха повезаних с Кремљем, чини се да је све заложио на њих и једини начин да се ово ријеши је наметање санкција, ако он даље буде сарађивао с ратним злочинцима у Кремљу онда постаје саучесник. Сваки његов потез се треба добро надгледати…

Јануш Бугајски: Ако не буде притиска на Србију, биће бесконачних преговора о косовском питању

Вучић нам сад говори, ако не подржите мене на изборима ситуација ће бити још гора. О каквој земљи ми говоримо, која толико овиси о ултранационалистима и онима који подржавају ратне злочинце у Кремљу.

У Србији је потребан други Мајдан. Ако се странка не може реформисати, ако не изгуби изборе, једини избор за обичне нормалне Србе, који желе сигурност, је да ураде оно што су Украјинци урадили када су збацили своју коруптивну владу која је била повезана с Москвом”, сматра Бугајски.

Опрема: Стање ствари

(НСПМ, 18. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. Звер крволочну, Ја читам-сагледавам-размишљавам са његове позиције.
  Замислите и нацртајте СЛИКЕ у међуушним просторима.
  Искрцали се на обале „нове енглеске“ 1619.
  1620 су их ДОМАЋИНИ спасли сигурне смрти од глади, у знак захвалности, ухапсе Поглавицу, ОТСЕКУ му главу, набију на колац и оставе на средини утврђења као „страшило“ и упозорење шта ће бити свакоме ко се дигне против њих.
  1620 је Милосрдни Анђео „цивилизованих“ пуштен из најдубљих рупетина Пакла.
  Нико нема, што Србин имаде, Ко зна, ЗНА, други немају потребу нити сврху да знају.
  Живело ЧОВЕЧАНСТВО.

 2. Zamerka Uredniku!
  Koga je briga šta drobi ovaj ***** * *****?
  Ima ih sada na kile okolo.

Оставите коментар