Марија Захарова: Ситуација се радикално променила када је Кијев наговестио да би могао да има нуклеарно оружје

Украјински председник Владимир Зеленски на Минхенској безбедносној конференцији 19. фебруара рекао да Кијев намерава да ревидира свој став према Будимпештанском меморандуму о одустајању од нуклеарног статуса у замену за безбедносне гаранције

Марија Захарова (Фото: Дариа Антонова/Регнум)

(ИА Регнум, 24. 2. 2022)

За Русију се ситуација у вези са Донбасом и Украјином радикално променила након најаве Кијева да би могао да има нуклеарно оружје, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова у емисији „Русија 24“.

„Када су представници Украјине наговестили да размишљају да ли да се врате дискусији о присуству нуклеарног оружја, чини ми се, цела прича добила је сасвим други ток“, рекла је Захарова.

Украјински председник Владимир Зеленски је на Минхенској безбедносној конференцији 19. фебруара рекао да Украјина намерава да ревидира свој став према Будимпештанском меморандуму (којим се одрекла свог нуклеарног наоружања у замену за безбедносне гаранције).

С руског посрбило: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Ako Rusi ovo ne zavrse u roku od najduze dve nedelje, bojim se da ce zapasti u probleme koje sa sobom nosi dugotrajni gerilski rat, pri cemu ce zapad, podlo iz potaje, da raspiruje vatru.

    Samo energicna odlucna i zestkoka akcija zavrsava posao, sve ostalo ce da stvori grdne probleme.

Оставите коментар