Борис Џонсон упоредио Путина са Милошевићем: Потпуно исте глупости о „мистичном“ јединству Косова и Београда, Кијева и Москве

Обраћајући се посланицима, Џонсон је рекао: „Путин ће бити осуђен у очима света и историје. Он никада неће моћи да спере крв Украјине са својих руку”

Владимир Путин, Борис Џонсон и Слободан Милошевић (Фото: Снимак екрана/PROFIMEDIA)

Премијер Велике Британије, Борис Џонсон ударио је Русију оним што је назвао „највећим пакетом санкција које је икада увела влада Велике Британије“ – циљајући на појединце, укључујући бившег зета председника Владимира Путина.

У телевизијском обраћању нацији раније у четвртак, Борис Џонсон је рекао да је Владимир Путин „покренуо рат на нашем европском континенту“ „грозним и варварским подухватом“ у Украјини. Он је обећао да ће Москва бити погођена „обухватним“ пакетом санкција.

Џонсон је приликом говора у Парламенту, упоредио Путина са Слободаном Милошевићем:

„Једна од најфасцинантнијих ствари које Путин ради је то колико постоји блиска паралела између његових потеза и потеза Слободана Милошевића. Потпуно исте глупости које се продају о ‘мистичном’ јединству Косова и Београда, Кијева и Москве, потпуно иста агресија и сетите се да је Слободан Милошевић преминуо на суђењу“, рекао је Џонсон.

Борис Џонсон је рекао и да постоји могућност да Русија нападне неку НАТО чланицу и да би у том случају његова земља дошла у одбрану НАТО савезнику.

Владимир Путин: Војна операција изнуђена, нису нам оставили могућност да поступимо другачије

Он је такође додао да би Путин могао да буде суочен са оптужбама за ратне злочине због инвазије на Украјину.

Обраћајући се посланицима, Џонсон је рекао: „Путин ће бити осуђен у очима света и историје. Он никада неће моћи да спере крв Украјине са својих руку“, рекао је он, па додао:

„Иако су Уједињено Краљевство и наши савезници покушали све путеве дипломатије до последњег часа, вођен сам закључком да је Путин увек био одлучан да нападне свог суседа, без обзира шта ми урадили. Сада га видимо какав јесте – крвавог агресора, који верује у империјално освајање“, рекао је Џонсон.

Премијер је додао да „овај одвратни и варварски подухват Владимира Путина мора да се заврши неуспехом“.

Извор: Мондо

Велика Британија раније је увела санкције против три олигарха блиских Кремљу и пет руских банака, као одговор на руско признавање сепаратистичких региона у источној Украјини.

Џонсон је данас током говора у Парламенту, рекао да ће санкције такође имати непосредан утицај на руску богаташку елиту и ужи круг председника Путина. Премијер је рекао да „олигарси у Лондону неће имати где да се сакрију“ и да када је реч о даљим мерама „ништа није искључено“. Он је такође потврдио да влада планира да санкционише државне руске банке попут Сбербанке и Гаспромбанке.

Даунинг стрит је потврдио да ће још пет олигарха који су посебно блиски Кремљу бити санкционисани, укључујући некадашњег најмлађег милијардера у Русији и бившег супруга ћерке Владимира Путина Кирила Шамалова, председника и генералног директора ПСБ банке Петра Фрадкова, заменика председника ВТБ банке Дениса Бортникова, генералног директора United Aircraft Corporation Иури Слиусара и генералног директора Новикомбанк Георгиева Елена Александровна.

Небојша Катић: Борис Џонсон као симптом епохе – сумрак политичке класе

Џонсон је закључио да ће његова влада подржати Украјинце „економски, дипломатски, политички и да, војно”, али је поновио да успех наведених мера зависи од „јединства наших савезника“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Мондо, 24. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

5 replies

 1. Ако су овакве б…але оно од чега би Русија требало да се брани, онда алал… Чак и они који не прихватају Путинов култ морају у овом случају да га подрже.

  22
 2. „мистично“ јединство, глупости? па управо они када таргетирају неку област на планети у тиму имају поред профајлера, економиста и војника, обавезно и историчаре.. е сад, што је историја „тежа“ по њихове планове, то је снажније негирају.. најсвежији пример је извесног Бугајског који рече што рече у камеру(не бих се бламирао таквим „конструкцијама“ по било ком питању), тек, историју Украјине са које год стране да „повучеш“, извучеш Русију..

  19
 3. Шта ти дрого** знаш о мистичном јединству ? То ви Енглези никада нећете осетити и то вам је Божија казна.

  20
 4. Он о крви на рукама! Па ако ико има крви на рукама коју никада неће моћи да спере, то су они!
  Морамо се запитати да ли су бестидни и цинични кад то говоре, или су толико полудели па стварно тако мисле?

  12
 5. Kakvo je MISTIČNO JEDINSTVO , između Engleske i:
  Gibraltara ,
  Kipra ,
  Severne Irske ,
  Mauricijusa ,
  Maldiva ( poengleskinjeno Folkland ) , i svih ostalih
  tkzv. Komonvelt ( bivših kolonija ) zemalja , g-dine
  Borise Razbaruševiču .

  Odgovor je:
  Hajly Lajkly ( posrbljeno vrlo verovatno) NIKAKVA.

  Vi ste ( anglosaksonci) :
  KOLONIZATORI ,
  KAPITALIZATORI , i
  KORONIZATORI .

  Jednom rečju :

  KKK .

  13

Оставите коментар