Амбасадор Украјине у Београду: Путин је Хитлер 21. века

Олександр Александрович истакао да поштује неутралност Србије, али и да је „у овим околностима немогуће да будете неутрални”

Олександр Александрович (Фото: Танјуг/Сава Радовановић)

Амбасадор Украјине у Србији Олександр Александрович изјавио је у Новом дану да је руски председник Владимир Путин „Хитлер 21. века”, као и да би аргумент да је ово „самоодбрана Русије” био смешан, да није тужан. „Самоодбрана Русије – на украјинској територији”, рекао је он.

Како је рекао Александрович, „данас имамо стварно велики отаџбински рат, први пут после Другог светског рата”.

„Путин, то је Хитлер 21. века”, каже он.

БИЛИ ПИТОН У ДИПЛОМАТИЈИ

Додаје да су Руси погађали пројектилима не само војне објекте, не само граничне прелазе, него и градове веома далеко од границе.

„Укључујући дубоко у централној Украјини, на западу Украјине… Има цивилних жртава, ситуација се мења сваки минут, према последњим информацијама 10 цивила је страдало. Украјинска војска се брани, према мојим подацима, од пре 15 минута, руска војска је успела да уђе само око 5км на северу Украјине, покушала да уђе са територије Белорусије, али свуда је наша војска дала јаки отпор. Оборили смо шест авиона, четири тенка и два хеликоптера, ми имамо ту информацију”, каже он.

Коментаришући изјаву Путина да је ово „самоодбрана Русије”, каже „самоодбрана Русије на украјинској територији – то је смешно, ако не би било толико тужно”.

„Он може да каже свашта, али нема ниједног случаја капитулације украјинске војске. Ако причамо о предлогу за рат, на пример на територији Русије живи три милиона етничких Украјинаца и нема ниједног факултета, школе и вртића на украјинском језику. Jе ли то разлог за рат – наравно да није”, каже он.

Након обраћања украјинског председника, рекао је да је јасна порука Зеленског да ће се „сви грађани Украјине борити против те инвазије” и да рачунају на подршку целог света.

Владимир Путин: Неколико веома важних речи за оне који би могли бити у искушењу да се умешају у догађаје у Украјини

Истакао је да поштује неутралност Србије, али да је „у овим околностима немогуће да будете неутрални”.

„Ја још увек верујем да ће бити јака изјава подршке Украјини са стране Србије”, каже он.

Амбасадор се захвалио медијима који пишу истину да је Русија напала Украјину.

„Али неки други су писали да је Украјина напала Русију, то је срамота. Бог све види, све ће проћи, Украјина ће преживети, али то ће све доћи на светло. Овде постоји огромна одговорност, не само војника, него и свих медија”, рекао је он.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 24. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

5 replies

 1. Ово фаш…ко чудо у савременом свету се зове дипломата. Одавно је требало да из Србије добије шут-карту, и да са земљом с којом нас вежу заједнички интереси, такве интересе (покушавамо да) остварујемо.

  27
  1
 2. Каже он „Коментаришући изјаву Путина да је ово „самоодбрана Русије”, каже „самоодбрана Русије на украјинској територији – то је смешно, ако не би било толико тужно”. Кажем ја , Украјина је увек била руска и биће . Он нека се присети да ја Југославија нападнута јер је угрожавала интересе САД ??? Исто тако и Либија , Ирак, Сирија, Авганистан и ко још не . Умоболно зар не ? Зато је Бондстил ту где јесте. Е, пријатељу мој ТО ЈЕ СМЕШНО, АКО НЕ БИ БИЛО ТОЛИКО ТУЖНО.

  34
 3. Oвај лажов би да нам сугерише какви треба да будемо и кога да подржавамо. Он није видео снимак када његови Укри разапну Руса на крст па га потом запале. Зна тај све али му је допуштено да Путина назове Хитлером на Н1 у присуству Наташе Миљковић, вајне новинарке. Да нам каже колико има малих Хитлера тренутно у Украјини жедних руске крви

  13
 4. За разумевање тужног сукоба у Украјини, није довољно знати да не траје 4 дана већ 8 година (колико украјинска војска и нацисти у континуитету бомбардују Донбац), да су Руси предузели све што су могли да га избегну и тсл, већ је врло упутно пратити изворе који покривају рат. Ово пишем запањен чињеницом ми двоје драгих људи информације о несрећном сокубу у Украјини прибавља са портала mondo.rs и blic.rs. Портал mondo.rs чији су власници Смедеревци, који су жали Боже недавно закључили и предуговор око куповине већинског акција Политике, поставља наслове у стилу најгоре британске пропаганде помешане са жутом штампом (,,ево који је Путинов план“, ,,нећете веровати…“), док Блиц воде потпуно неинформисани уредници и новинари, којима је главни извор информација твитер Зеленског и Мин. одбране Украјине, који тренутно функционишу у виртуленом свету (,,плави барон који је оборио 6 руских авиона“, ,,храбрих 13 војника који су побијени на Змињем острву“ а онда васкрсли jeр су се предали и то њих 82, итд.)

  Иако и у овом сукобу важи принцип audiatur et altera pars, треба бити свестан да пропагандна машинерија западне дубоке државе води ових дана страховиту психолошку операцију (суштински је води већ столећима, али сада је један од пикова) те да се, сопственог душевног мира ради, много боље информисати код малог броја поузданих извора (истина донекле субјективних).

  На српском језику, овај сукоб најбоље покрива фејсбук страница подршке Асаду и Сирији од народа Србије, на енглеском Степски соко (thesaker.is), код Руса је понајбољи аналитичар Юрий Подоляка који има своју ју-тјуб страницу, док много руских телеграм канала покрива ситуацију од којих би издвојио – intel slava (https://t.me/s/intelslava) и Рыбарь (https://t.me/s/rybar).

  15

Оставите коментар