Израел укида зелени ковид сертификат

Од почетка имунизације у земљи је око 48 одсто од 9,4 милиона људи примило три дозе вакцине, а више од 72 одсто становништва примило је најмање једну дозу вакцине

Фото: AP Photo/Yorgos Karahalis

Израелски премијер Нафтали Бенет саопштио је да ће укинути зелени сертификат јер у тој земљи нови случајеви корона вируса на дневном нивоу настављају да опадају.

Бенет је после састанка са здравственим званичницима рекао да је израелски талас омикрон соја корона вируса прекинут, као и да у земљи предстоји додатно укидање епидемиолошких мера, преноси агенција АП.

Људима који су имали „грин пас“ (израелски зелени сертификат), они који се недавно опоравили од корона вируса или су вакцинисани са три дозе вакцине, омогућен је био улазак у затворене просторе и учешће на великим окупљањима.

Званичник Фајзера: Вакцинација у Израелу нам је била нека врста лабораторије

Како се наводи, иако је број нових инфекција и даље висок, израелско министарство здравља пријављује стални пад озбиљних случајева ковида-19 од врхунца омикрон соја таласа који је био у земљи раније у фебруару.

Од почетка имунизације у земљи је око 48 одсто од 9,4 милиона људи примило три дозе вакцине, а више од 72 одсто становништва примило је најмање једну дозу вакцине, пренео је Танјуг.

Од почетка пандемије корона вируса најмање 9.710 људи преминуло је од последица инфекције.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 17. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар