Никола Варагић: Чудо у Канади

Сад је време да Срби шире демократију на Западу и да Срби бране људска права и слободе у евроатлантским државама

Фото: AFP VIA GETTY IMAGES

Молили смо се да се на Западу догоди чудо – да се грађани евроатлантских држава побуне против ковид фашизма и да кажу „не“ вакцинацистима, и чудо се догодило, тамо где смо најмање очекивали – у Канади. Након протеривања Новака Ђоковића из Аустралије мало је оних који су могли да претпоставе да ће се у Канади – у којој су вакцинацисти увели скоро исти ковид фашизам као у Аустралији (а обе државе су колоније Велике Британије) – догодити велики протести, који ће уздрмати власт у Канади, и изазвати лавину сличних протеста или „конвоја слободе“ у осталим евроатлантским државама. Чак и у Аустралији.

Наиме, у Канади су се због присилне вакцинације побунили возачи камиона и власници великих шпедиторских компанија (и грађани Канаде којима је дојадио Трудо, не само због медицинског фашизма који је увео) и широм Канаде кренули су „конвоји слободе“ – преко 50 000 возача камиона данима је возило своје камионе у конвојима, са циљем да сви исти дан стигну у Отаву, главни град Канаде. А „конвоје слободе“ поред путева широм Канаде, према неким проценама, поздравило је више од 2 милиона грађана Канаде и у фонду који је основан на почетку протеста, до тренутка кад су камиони стигли у Отаву, уплаћено је скоро 9 милиона долара од стране грађана Канаде. Пре него што је „конвој слободе“ стигао у Отаву, премијер Канаде Џастин Трудо је, као кукавица, побегао из главног града. Исти такви „конвоји слободе“ кренули су у САД, Шкотској, Холандији (Низоземској), Немачкој, Аустралији… То се на Западу догодило крајем јануара 2022. године.

У Канади протести против обавезне вакцинације

Пандемија је проглашена на почетку 2020. Године и тад су државе широм света увеле мере које у већини држава и даље постоје. Неке државе су увеле ванредна стања и „закључале“ своје становништво. Међу тим државама била је и Србија. Ванредно стање у Србији није дуго трајало, у Србији се живело слободно пар месеци, а онда је 7. јула председник Србије најавио ново ванредно стање или „закључање“ грађана Србије. То је изазвало бес грађана и догодили су се велики протести, са великим сукобима са полицијом, који су трајали пар дана. Протести су стали, али у Србији више никад није уведено ванредно стање, власт се уплашила реакције народа и одбацила ту могућност. Наравно, власт (окупатор) је схватила да су носиоци протеста били млади људи, средњошколци и студенти, и кренуо је медијски и психолошки рат против младих. У јесен 2021. године, мало више од годину дана након протеста, уведен је ковид аусвајс од 20 часова за угоститељске објекте и ноћне клубове, а та мера највише погађа младе, који ако желе да излазе ноћу морају да се вакцинишу. Или, држава поклања младима по 100 евра. Са једне стране, млади се уцењују – прети им се штапом, са друге стране, млади се купују, корумпирају – даје им се шаргарепа. Верујем да већина младих неће насести на такве технике манипулације и контроле и да ће у себи и даље носити слободарски дух. Као и већина у српском народу или међу грађанима Србије. А да је то тако, показује и то што је Новак Ђоковић постао светски симбол отпора против ковид фашизма, у томе има подршку већине Срба, и већине људи у свету, на протестима широм света скандирају Новаку Ђоковићу (чак и у Шпанији, и неки Шпанци који су били фанови Надала сад су постали Фанови Новака Ђоковића). Затим, на протестима у Канади и САД има доста Срба који су међу главнима у шпедитерском послу у Северној Америци и зато је толико српских застава на протестима у Канади и САД. И у Аустралији.

Дакле, за разлику од грађана евроатланских „демократских“ држава који живе као да су у логорима, грађани Србије слободно се крећу од пролећа 2020. године. Грађани Србије су се сами изборили за слободу. Након што су грађани Србије „показали зубе“, вакцинацисти су се повукли у том смислу, али су медији и даље затворени и прогоне се лекари који се залажу за слободу избора. Власт (окупатор) је обрађивала опозицију после протеста у јулу 2020. и кад су ставили под контролу проевропски део опозиције, увели су, пре неколико месеци, ковид аусвајсе који важе од 20 часова у кафанама, кафићима и ноћним клубовима. Протест није био велики као у јулу 2020. године, али се и сад битка води на други начин. Међутим, да би се Србија у потпуности ослободила ковид фашизма, да би грађани Србије и привредници могли да путују у што више држава и да наши људи у дијаспори не живе у логорима –потребно је да се што више држава света ослободи ковид фашизма.

Градоначелник Отаве прогласио ванредно стање, протести измакли контроли

Сад је време да Срби шире демократију на Западу и да Срби бране људска права и слободе у евроатлантским државама које су постале недемократске зато што се грађани тих држава нису побунили, попут Срба или грађана Србије, на почетку пандемије. Српски народ је у оба светска рата био на страни добра, а већ три деценије је на првој линији фронта против Новог светског поретка. Исте силе које су напале Србе крајем 20. века, на почетку треће деценије 21. века увеле су ковид фашизам; ради се о истим центрима моћи. Срби су међу народима који имају највише искуства у борби против нациста и фашиста. Као и Руси. У Русији су били велики протести против увођења ку-ер шифри и власт је одбацила то. А Белорусија од почетка пандемије не слуша СЗО. За разлику од грчког, у словенском делу Православља постоји јак отпор антихришћанској (антиправославној) Империји. Наш циљ је да заједно са осталим православним народима ослободимо наше државе и да тај „вирус“ слободе ширимо светом. Као хришћански народ радујемо се протестима грађана у Канади, САД, Великој Британији, Немачкој, Аустрији… у државама које су бомбардовале Србију, тј. желимо да се и те државе ослободе или да на власт у тим државама дођу људи који ће зауставити успостављање тзв. нове нормалности, који нису расисти, који не мрзе Словене и Православље, који не желе да поробе цео свет и успоставе светску владу. (Једино што се тиче Кине и подршке борцима за људска права и слободе морамо да будемо опрезни, јер не желимо револуцију која ће на власт довести слуге Империје.) Борба је тек почела (на пример, Империја је сад увидела да су возачи камиона слободни људи и сад ће да развија камионе које ће да вози компјутер, тј. убрзаће ширење „четврте индустријске револуције“).

После ове насилне одвојености и отуђености, људи су жељни друштвеног живота. Али су се деца навукла на телефоне и интернет. Борба сад мора да се води и за децу да не постану зависна од тзв. метаверза у настајању. Важно је и како ће се образовати нове генерације. А на Западу ће то ићи доста теже, јер су они били отуђени и пре пандемије, сви медији и све мреже су под контролом Империје и људи немају приступ истини, информацијама, а деца су више зависна од игрица (као и у већем делу Далеког Истока). Срби су познати као људи који су дружељубиви и имаће велику улогу у повезивању људи широм света. Као средства информисања могу да служе и руске мреже Телеграм и Вконтакте и кинеска ТикТок. Све више људи и са Запада користи руске и кинеске друштвене мреже због цензуре на Гуглу, Мета, Твитеру, Јутјубу… Телеграм је и у техничком смислу бољи од Вотсапа.

За свет има наде све док Русија и Кина одбацују антихуманизам. И наравно, док има Срба који се боре против Империје. И док се дешавају чуда попут овог у Канади…Categories: Светске ствари

Tags: , , , , , , , , , , ,

12 replies

 1. Blagodarim Bogu , što sam Srbin i što pripadam Srpskom narodu.
  Blagodarim mojoj majci i ocu i svim njihovim predcima.

  Zašto.
  Evo zašto.

  Srbin i Srpski narod nisu izmislili :
  vešala, lomaču, giljotinu, pištolj, pušku, mitraljez,
  top, tenk, otrov, gas, atomsku bombu.

  Srbin i Srpski narod nisu NIKADA izmislili niti jednu :
  TELESNOGUBNU , ili
  DUŠEGUBNU spravu.

  Srbin i Srpski narod su izmislili :
  preslicu , ralicu i frulicu.
  kolo i šarenu pesmicu.

  A , najvažnije Srbin i Srpski narod su izmislili :
  STRUJU .

  Da podare SVIMA , da VIDE u MRAKU.

  ČUDO JOŠ NEVIĐENO.

  U zemlji zvanoj K ( a NADA ) .

  I jošte ponegde u , i prostorima pod kontrolom
  Anglosaksonske Imperije Zla .

  19
 2. Ниџо, превазишао си сам себе у својој наивности.

  21
  9
 3. Go fund me za Freedom Convoy , skupilo je preko 9 millions dolara, medjutim stranica za pomoc je skinuta. Svi koji smo uplatili pomoc, dobicemo novac nazad Zasto? Nadjen je neki idiotski razlog , da se ne pomognu pobunjenici.. To je od 4 of Februara.

 4. Канађани су ме пријатно изненадили. Показали су да нису мекушци. Свака част! Доле корона терор!

  18
 5. @Saffron

  Go fund me прво није хтео чак ни да врати новац, али су онда покренути правни процеси у државама САД у којима су републиканци на власти и одлучили су да врате људима новац.

  А у међувремену је нека хришћанска платформа покренула кампању и за кратко време скупили су скоро 7 милиона долара за Freedom Convoy.

  After being denied several million dollars raised on GoFundMe, organizers of a trucker-led protest disrupting life in Canada’s capital have found a new platform: a Christian crowdfunding site. The new fundraiser hosted by GiveSendGo, which describes itself as the “#1 free Christian crowdfunding site,” reported Sunday that the “Freedom Convoy” campaign had raised several million dollars two days after GoFundMe announced that it was freezing more than $8 million in donations to the cause, a move that led Republican officials in the United States to announce investigations.

 6. U svemu ovome najveci fenomen je promena svesti ljudi. Ja ranije nisam verovao da to moze tako brzo da se uradi. Vec sam pominjao slucaj Australije gde se masovno rasirio stokholmski efekat. Npr. umesto da obican narod protestuje ili se barem pasivno ne slaze sa onim sto je ucinjeno Novaku, oni su tek posle ovoga poceli da ga mrze. Na svako njegovo pominjanje (npr Medvedev) publika zvizdi. Na tv prenosu kada teniseri izlaze na teren uvek se kriju slike AO pobednika posto je tamo Novak. Dakle, nije u pitanju samo vlada koja hoce da poboljsa svoj rejting vec ta vlada vidi sta masa oseca I povodi se za tim. Znaci, tesko ce biti konvoja slobode u Australiji. Videli smo I primer nasa 2 kengura debela koje je klempavi uzeo pod svoje pa sada u svakom svom komentaru, bez obzira sta je tema, imam rezervisana dva njihova minusa. Kako je ovo ipak uspelo (barem dosad) u Kanadi? Zato sto je povezana sa US I zajedno cine ogromnu masu ljudi I veliki prostor sto nije lako staviti pod kontrolu.

  Mi se ne mozemo nacuditi npr bosanskim muslimanima, montenegrinima pa I Makedoncima koji svi znaju da su doskora bili Srbi I svi ocekujemo da ce se mozda u jednom trenutku osvestiti I vratiti nama. Setimo se otvaranja spomenika na Zebrnjaku u Makedoniji I obelezavanju godisnjice slavne Kumanovske bitke. Iz srca nekadasnje stare Srbije NIKO od obicnih ljudi nije dosao osim par politicara. Smatramo da neko ko svaki dan prelazi preko Dusanovog mosta u Skoplju mora da se seti svojih predaka I shvati ko je I sta je. Ali ne, oni imaju samo konvertitsku mrznju koja moze samo da raste sve do ustaskog nivoa. Sada vidimo pokusaj da se u Vojvodini promeni svest naroda I da se oni odsrbe. Sta raditi u svim ovim slucajevima? Ovde samo radikalne metode pomazu. Ako dodjem u situaciju da ih sam sprovodim, svima ce brzo biti jasno.

  28
  1
 7. @ Nikola, hvala , svako da pokusavaju da se ne pomogne pobunjenicima, treba pomoci bar da znaju da nisu sami. @ disanje na trsku, ako se to odnosi na mene, da sam jedan od debila kengura , mene ni malo
  be uzbudjuje

 8. @Saffron

  Поштована,

  У слободи коју сам себи дозволио, одговорићу наместо сјајног ” трскодисца ” : Никако се део стиха из народне песме ” Четир’ коња дебИла “, на Вас не односи, они које стих подразумева, јавиће се већ, или минусом, или ће Вас у коментару још који пут протерати, увређени што нисте оболели од већ поменутог синдрома…
  Трскодисац, Ваше мере и моје су…

  8
  1
 9. Saff, naravno da se to ne odnosi na tebe. Ta dva kengura su se javila ovde imenom I iznela ne samo svoj stav prema vakcinaciji vec su sugerisali I svima nama (cak I Novaku) sta treba da uradimo. Iskoristio sam poznatu Zoćinu valjevsko-petrogradsku pesmu da malo začinim.

  Ona je u prevodu na viktorijanski (kada klempavi stavi prst u svoje klempavo uvo i zaojka iz sveg glasa sa Boks Hila): – ‘Dva kengura debelaaaaa, teram preko Yare riveraaaa…’

  10
 10. Метода се зове кување жабе. Или миц по миц Аушвиц.

  Ништа није црно или бијело. Чак постоји и ЧАСНО ТУРЧЕЊЕ. Млади Михајло Латас се дуго борио са собом, прије него што је постао Омер (паша Латас). Он никад није заборавио да је Србин.

  Насупрот Омеру (Михајлу) многи се турче и покатоличавају и данас. Ожене се или удају за другу вјеру. Па глуме атеисте. А њихова дјеца? У свијету је то регулисано. У којој се цркви вјенчаш, тај си.

  Касније србски језик почињу писати латиницом. А њихова дјеца ће рећи да се ради о хрватском или босанском. Американци имају потпуно право кад Србе латиничаре сврставају у Хрвате.

  Претходна запажања се не односе на стару србску дијаспору. Од њих не требамо очекивати да пишу ћирилицом. Довољно је што пишу на србском. Макар граматички неправилно. Они су у то уложили више труда, него ми из матице да пишемо ћирилицу.

  21
  2
 11. Велики поздрав брате Момчило,

  твоја порука ме мало ганула да ово напишем,

  својевремено, једном нашем (нет, јутјуб) свештенику, који има и своју интернет страницу, на којој се могу изабрати два језика, “српски – латиница” и “српски ћирилица” написах следеће:

  Помаже Бог оче, Христос воскресе !

  Пишем вам поводом техничког дела ваше презентације, у којем сте понудили избор два писма, латиницу и ћирилицу
  (као писма србског језика).

  Не постоји србска латиница !

  Уколико користите латинично писмо са квачицама, то може бити само кроатица и ни једно друго писмо.

  Уколико сте хрватско писмо понудили због веће посете, преименујте дугме у ‘хрватски латиница’.

  накнадни допис:
  Латинским писмом (у целини), лично се служим веома ретко а када га користим, убацујем ћириличне знакове,
  љ, њ, ш, ч, ћ, џ и ж, из ината 🙂

  Прочитајте ове текстове

  http://srbinaokup.info/?p=108260

  https://www.bunarblog.com/diskriminacija/

  https://www.bunarblog.com/autodestrukcija-1/

  #
  Руски конзул у Сарајеву и историчар, Александар Гиљфердинг[1] (1831-1872) пишући о народима у Босни и Херцеговини бележи у свом раду „Боснія, Герцеговина и Старая Сербія“ следеће (стр. 126-127):

  »Сербин католик одриче све сербско, пошто је православно, и не зна за сербску отаџбину и сербску прошлост. Код њега постоји само ужа провинцијална домовина; он себе назива Босанцем, Херцеговцем, Далматинцем, Славонцем, према области где се родио. Он свој језик не зове сербским, него босанским, далматинским, славонским итд. Ако он жели уопштити појам о том језику, назива га нашким[sic] језиком. Он пита напр. странца: ‘Умијете ли ви нашки’. Но који је то ‘нашки језик’ он не уме да каже. Он зато не зна да тај језик назове својим правим именом, јер он сам нема општу отаџбину, опште народно име. Ван своје уже области, у њега је само једна отаџбина: Римокатоличка црква;…«

  Извор (назив дела): „Боснія, Герцеговина и Старая Сербія“
  Страна: 126-127
  Аутор: Александр Фёдорович Гильфердинг (1831-1872), руски историчар
  Издавач: Императорская Санкт-Петербургская академия наук
  Место штампе: Са́нкт-Петербу́рг (Россійская Имперія/ Российская империя: 1721-1917)
  Година издања: 1859
  Језик: руски

  Писмо: ћирилица

  Од свештеника нисам добио одговор.

  Предлажем свима, који се осећају / сматрају Србима, да пажљиво прочитају текстове са горње три пречице !

  Поздрав свима !

 12. Е сад да мало прокоментаришем и на тему,

  застој камионџија, на граници америке и канаде, коме то може донети корист?

  Велике компаније имају свој превоз, који наравно, не учествује у протестима ….
  Дакле, њима неће умањити приходе, нити ће изазвати прекиде у производњи …
  Коме ће ови протести нашкодити?
  Мањим фирмама, транспорту, производњи, продаји …

  Breaking: Windsor Police Move In – Begin Removing Protesters

  Даље,
  коме одговара ово загушење?
  Онима који су га и организовали.

  Потребан је неки кривац за двогодишњу пропаст, инфлацију, усмрћивање, стагнацију,
  отказе ….
  Наравно, цела кривица се не може пребацити само на камионџије али може један део.

  Суштина је следећа,
  критични број вакцинисаних, 80-90 процената ..
  Онда је све лако.
  Нема протеста, побуна, јер је већина зомбирана, болесна, депресивна …..
  Тада (веома скоро и у Канади) креће наредни циклус, обавезна вакцинација за све.

  Како се то постиже?

  Уз помоћ “лидера”,

  “Оно на шта смо веома поносни је то, што улазимо глобално у кабинете земаља,
  заједно са нашим младим светским лидерима ВЕФ-а.”

  https://twitter.com/megami_shiawase/status/1485747441588600832

  који ни не морају бити баш млади,
  на пример, амерички Џо Бајдем, није млад али је доказан психопата и злочинац
  (плус педофил), без грама савести, који ће “извршити” (подписати) било коју наредбу,
  која му се наложи ..
  А што се тиче осталих “младих светских лидера” или “малих хитлера”, сасвим је јасно,
  канадски је један од њих и веома наликује “нашој” брнабићки, макарону и свим другим
  ГМО лидерима које је ротшилд поставио широм Света у протеклим годинама..

  13
  1

Оставите коментар