Рио Тинто разматра правне основе за одлуку Владе Србије

Разматрамо правне основе за доношење ове одлуке и импликације које она може имати на наше активности и наше људе у Србији, поручују из Рио Тинта

Фото: Снимак екрана

Рио Тинто је вечерас саопштио да је изузетно забринут због изјаве премијерке Ане Брнабић да је укинут просторни план за пројекат „Јадар”, те да се поништавају сви правни акти у вези с пројектом.

Током нашег рада на Пројекту „Јадар”, увек смо поштовали законе Републике Србије, наводи се у саопштењу компаније Рио Тинто.

„Разматрамо правне основе за доношење ове одлуке и импликације које она може имати на наше активности и наше људе у Србији”, поручују из компаније, преноси Танјуг.

Рио Тинто у свету транснационалних компанија

Премијерка је раније саопштила да је влада на данашњој седници укинула уредбу и просторни план подручја посебне намене за реализацију пројекта експлоатације и прераде минерала јадарит, од 13 фебруара 2020. године, те да су тиме поништени и сви правни акти који су везани за Рио Тинто, све дозволе, решења, одлуке и остало.

Она је на конференцији за медија након седнице владе поручила да је одлука о томе да се стави тачка на пројекат „Јадар” коначна.

Ана Брнабић: Укинут просторни план за Јадар, Рио Тинту поништене све одлуке

„Ми се Рио Тинта не плашимо, ми смо овде због нашег народа и наше земље, нека раде (Рио Тинто) шта мисле да је најбоље да раде, ово је коначна одлука владе”, поручила је премијерка.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 20. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар