Марко Ђурић: Убиство браће Битићи стравичан злочин за који мора да уследи залужена казна

Амбасадор Србије у САД рекао рекао да се до окончања истраге, у контексту одговорности, не би усудио да упире прстом у било ког појединца

Марко Ђурић (Фото: Танјуг)

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић изјавио је у интервјуу за „Глас Америке“ да одговорни за убиство браће Битићи морају да добију „заслужену казну“ и истакао да Тужилаштво за ратне злочине активно ради на том случају.

„Убиство браће Битићи је стравичан злочин за који мора да уследи залужена казна против оних који су га починили, али исто тако уверен сам да правосудни органи треба да дају свој суд, а да ми политичари учинимо све што можемо или дипломатски представници, у мом случају, све што можемо да помогнемо у њиховом раду“, рекао је Ђурић.

САД: Нерешен случај Битићи указује на хитну потребу да се Србија посвети владавини права

Оценио је да је јако важно да правосудни органи имају ваљане доказе и сва друга средства на располагању.

„И колико сам упознат, Тужилаштво за ратне злочине активно ради на овом случају. Прикупља нове доказе и сигуран сам, немам никакве сумње да с обзиром на то да активно ради у овом случају, да прикупља доказе који треба да доведу до довољног нивоа доказа да се против конкретних лица подигну оптужнице, да када то буде био случај неће бити заштићених“, поручио је Ђурић.

Драгослав Пакић: Сто српских за једну Битићи главу

У одломку интервјуа, како наводи Глас Америке, Ђурић је рекао да се до окончања истраге, у контексту одговорности, не би усудио да упире прстом у било ког појединца.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 14. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. А шта је са стотинама Срба, које су побили Шиптари уз блгонаклоно гледање њихових пријатеља тамо иуа баре??? Шта је са жутом кућом?? Зашто на томе светски „праведници2 не брину?

  27
 2. „Ал тирјанству стати ногом за врат, то је људска дужност најсветија“.
  Предлажем да за ово дело осуде марка ђурића.
  Разлог: превише им се увлачи. А осим тога пружао је и „отпор“ па је ред да му се и суди.

  7
  1

Оставите коментар