Кривокапић цитирао Бајдена: Корупција је канцер који изједа веру грађана у демократију

Цитирајући америчког председника Џозефа Бајдена Кривокапић пита и да ли би Црна Гора после још једне политичке корупције икада могла да поврати веру грађана у демократију

Здравко Кривокапић (Фото: Лука Зековић/Вијести)

ПОДГОРИЦА – Црногорски премијер Здравко Кривокапић, чија влада наставља да ради у пуном капацитету пошто је парламентарна опозиција одустала од изгласавања неповерења, а ДФ нема довољан број гласова за скраћење мандата Скупштини, верује и нада се да нема и да неће ни бити посланика који би пристао на политичку корупцију.

„Покушајте да замислите сценарио у ком се јуче, након извојеване слободе 30. августа (прошле године), у Црној Гори десила политичка корупција. Ко би од посланика парламентарне већине био спреман да доведе у питање лични интегритет и укаља породичну част, која у Црној Гори представља светињу? Ко би улазио у ризик да, као појединац, изазове протесте широм државе и масовну артикулацију незадовољства због изневерене воље грађана”, пита Кривокапић у ауторском тексту за подгоричке Вијести.

У противном, уколико би се, каже, по ко зна који пут легитимизовала политичка корупција, то би значило да Црној Гори избори нису потребни. Рецепт би, према његовим речима, био јасан и подразумевајући: „Изгубили смо на изборима и недостаје нам један мандат? Нема проблема – купићемо га”.

Цитирајући америчког председника Џозефа Бајдена да је „корупција канцер: канцер који изједа веру грађанина у демократију, и срозава инстинкт за иновације и креативност”, Кривокапић пита и да ли би Црна Гора после још једне политичке корупције икада могла да поврати веру грађана у демократију.

Џозеф Бајден и Здравко Кривокапић

Кривокапић тврди да његова влада, коју, како каже, различите политичке структуре покушавају да уруше откад је настала, „прва је у црногорској историји која је пружила шансу управо – младим, иновативним и креативним људима, да коначно покажу сопствено знање и вештине.

Да, наводи, покажу своју љубав према Црној Гори.

„А љубав према Црној Гори се не показује тако што се она поткрада, тако што се намештају и потписују тендери привилегованим појединцима и члановима фамилије, тако што се арче и експлоатишу њени ресурси”, каже Кривокапић, преноси Танјуг.

Уверен је, каже, да не постоје ни појединац, нити посланичка група из владајуће већине, који су заинтересовани да на уштрб сопствене политичке и кривичне одговорности, уруше досадашња постигнућа и реанимирају претходно стање.

Новица Ђурић: Здравко Кривокапић, премијер који је украо народу победу

„Стање у ком је Црна Гора била држава афера: Телеком, Снимак, Лименка, Абу Даби фонд, Коверта, Можура… Земља политичких уцена, притисака и партијске књижице, у којој су распириване неприродне поделе и у којој су се редовно сукобљавали криминални кланови”, навео је, између осталог, Кривокапић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Корупција зна бити и посљедња брана тоталитаризму. Историја нас тако учи. Када се сва друга средства покажу немоћна, рђа корупције ипак на крају, зна да изнутра уруши пажљиво пројектоване диктатуре.

    Нажалост одређени видови „демократије“ као да су пројектовани да би товили корупцију. А можда и јесу с намјером тако пројектовани.

  2. Криворупција који изједа демократију цитирао Бајденкапића. Ко је канцер у веру грађана?

    Пита и да ли би још једна корупција, после вере грађана Црне Горе у демократију, икада могла да поврати политику?!?

    4
    1

Оставите коментар