Стање ствари: О значају Новаковог НЕ Аустралији

Уверени смо да би Новакова одлука да НЕ учествује на Отвореном првенству Аустралије у историји била забележена као позлата његових спортских постигнућа. А гренд слемова ће бити и после Аустралије

Новак Ђоковић после победе у Индијан Велсу

Стицајем околности, дан пред истек „рока“ који су аустралијске власти дале тенисерима за изјашњавање да ли су се вакцинисали као услова за учествовање на Отвореном првенству Аустралије у тенису, власти државе Викторија, у којој се турнир одржава, изразиле су намеру да што пре укину одлуку о обавезној вакцинацији становништва, правдајући то појединачним инцидентима.

Држава утемељена на енглеском геноциду над аутохтоним народом, која је у последњих годину и по дана постала позната широм света и по нељудском поступању према становништву и „камповима за смештај оних који нису имали приступ вакцинацији“ – а који нас неодољиво подсећају на неке друге кампове из доба нацистичке Немачке – изненада је постала забринута због неколико инцидената.

Или се неко у управи ове енглеске колоније дозвао да би штета од негативног одговора на уцену најбољег тенисера света и деветоструког победника Отвореног првенства Аустралије била већа од добити, па су се, дан пред истек „рока“ ког су сами поставили, досетили изговора у виду неколико појединачних инцидената, практично молећи Новака да их спасе од још једне историјске бламаже пред целокупном светском јавношћу.

Новак Ђоковић је од појаве „ковид вакцина“ заузео недвосмислен став – да би одлука требало да буде лично право сваког човека.

Новак Ђоковић: Спали смо на то да дискриминишемо некога ако хоће или неће да се вакцинише

Од почетка спортске каријере целокупним својим поступањем постао је живи доказ да је непристајање на уцене и супротстављање моћнима ради очувања сопственог и заједничког интегритета не само смислено и неопходно, већ и с успехом могуће.

Новак ће у историји остати упамћен не само као највећи спортиста свих времена, већ и као личност која је, према речима француског академика Жана Дитура, истрајно показивала највећу од свих храбрости: супротстављање духу свог времена.

Управо у том духу, уверени смо да би Новакова одлука да НЕ учествује на Отвореном првенству Аустралије – без обзира на евентуалне одлуке аустралијских власти у последњи час – у историји била забележена као позлата његових спортских постигнућа.

Она би остала упамћена као симбол супротстављања тиранији и непоколебљивости духа слободе.

А гренд слемова ће бити и после Аустралије.

(Стање ствари)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

3 replies

 1. „Земаљско је за малена царство…“

  Ноле је већ свима дао до знања којем се Царству приклонио. Ситни су мамци на удици коју пред њега забацују.

  46
  2
 2. Slazem se, nije trebao da ide bez obzira na nekakav sumnjvi “izuzetak”.
  Jer ovo je bilo vise od tenisa.

  15
  2
 3. Samo da podsetim, da ne bude da je lako general posle bitke biti 😉

Оставите коментар