Срђан Ђоковић: Новак вероватно неће играти у Аустралији под уценама

Под овим уценама и условима, вероватно неће (играти у Аустралији). Ја то не бих урадио. А он је мој син, па ви закључите сами, истакао отац најбољег тенисера на свету

Новак Ђоковић (Фото: AP Photo/Mark Sćiefelbein)

Директор Аустралијан опена: Новаку истиче време

Новак није поделио свој медицински статус у вези са вакцинацијом. Једна ствар је сигурна, ако буде играо у јануару, то значи да је вакцинисан, закључио Крег Тaјли

Док време истиче чека се коначна одлука Новака Ђоковића о томе да ли ће учествовати на Аустралијан опену. Крег Тајли, директор турнира, покушава да „убрза“ светског броја један и наглашава да је велики проценат играча вакцинисан.

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, наступао је са репрезентацијом Србије на Дејвис купу, а након тога чека се одлука о почетку наредне сезоне.

За учешће на Аустралијан опену вакцина је обавезна, а пријава за турнир траје закључно са шестим децембром.

Ђоковић и даље не жели да открије да ли је вакцинисан па је тако неизвесно да ли ћемо га гледати на месту где је подигао чак девет пехара и освојио свој први Гренд слем трофеј.

Новак Ђоковић: Спали смо на то да дискриминишемо некога ако хоће или неће да се вакцинише

Крег Тaјли, директор Аустралијан опена, у изјави за радио „Сен“ истакао је да ће до почетка Гренд слема према његовим очекивањима бити вакцинисано чак 90 одсто играча.

„Данас је више од 85 одсто професионалних играча вакцинисано. Преузимамо велике заслуге за то на себе, јер смо увели обавезну вакцинацију за учешће. Мислимо да ће до јануара бити између 90 и 95 одсто вакцинисаних играча, јер ако нисте вакцинисани, не можете да играте“, нагласио је Тaјли.

Директор турнира у Аустралији говорио је о Ђоковићу и подсетио га да је први Гренд слем у сезони терен на коме би српски ас могао да престигне двојицу највећих ривала Рафаела Надала и Роџера Федерера по броју титула са највећих тениских турнира.

„Новак је освојио девет Аустралијан опена. Сигуран сам да жели да узме и десети. Има тренутно 20 Гренд слем титула као Рафа Надал и Роџер Федерер. Један од њих ће престићи другог, не верујем да Новак жели то да препусти неком другом“, истакао је Тaјли.

Коначна одлука аустралијских власти: Ђоковић ће морати да се вакцинише за Аустралијен опен

Иако је било говора да ће мере бити ублажене и да би невакцинисаним тенисерима могло да буде дозвољено учешће на Аустралијан опену, повластица ипак неће бити.

„Новак није поделио свој медицински статус у вези са вакцинацијом. Једна ствар је сигурна, ако буде играо у јануару, то значи да је вакцинисан“, закључио је Крег Тaјли.

Аустралијан опен на програму је од 17. до 30. јануара.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 28. 11. 2021)

Срђан Ђоковић: Дали су себи за право да га прозивају, Новак вероватно неће играти под уценама

Што се тиче вакцина и невакцина, лично је право сваког од нас да ли ћемо се вакцинисати или не. Нико нема право да нам улази у ту интиму, то је и уставом загарантовано, истакао је Срђан Ђоковић

Новак и Срђан Ђоковић (Извор: Искра)

Срђан Ђоковић, отац најбољег тенисера планете Новака, говорио је о томе да ће његов син потенцијално пропустити Аустралијан опен. „Под овим уценама и условима, вероватно неће (играти у Аустралији). Ја то не бих урадио. А он је мој син, па ви закључите сами“, истакао је Срђан.

Ђоковић и даље није донео одлуку о томе да ли ће се појавити на првом Гренд слему наредне сезоне, који је недавно озваничио одлуку о обавезној вакцинацији.

Најбољи српски спортиста је у више наврата истицао да неће откривати свој статус имунизације против вируса корона, тако да је његово учешће у Мелбурну доведено у питање.

„Што се тиче вакцина и невакцина, лично је право сваког од нас да ли ћемо се вакцинисати или не. Нико нема право да нам улази у ту интиму, то је и уставом загарантовано. Свако има право да одлучује о свом здрављу. Да ли је вакцинисан, то је његово ексклузивно право. Да ли ће то објавити, мислим да неће. Ни ја не знам ту одлуку, а у да је знам, не бих је поделио са вама. Он има право да одлучи како жели“, рекао је Срђан Ђоковић у Јутарњем програму „ТВ Прва“.

Срђан Ђоковић: Тенис измислила енглеска буржоазија, а у том спорту један Србин најбољи већ 10 година

Новак је у Мелбурну тријумфовао рекордних девет пута, а наредне године би могао да појури и рекордну 21. Гренд слем титулу.

Срђан Ђоковић истиче да се услови на наредном Ози опену могу сматрати – уценом.

„Било је непријатно због саопштења тих властодржаца у покрајинама у Аустралији, који су дали себи за право да прозивају деветоструког шампиона Аустралије. Да ли ће се он тамо појавити, зависи од њих како ће да се поставе. Он би то желео свим срцем, јер је спортиста, а и ми бисмо то волели. Под овим уценама и условима, вероватно неће. Ја то не бих урадио. А он је мој син, па ви закључите сами“, истиче Срђан.

Обратио се и Крегу Тајлију, првом човеку Тениског савеза Аустралије и Аустралијан опена.

„Која је то призната вакцина, господине Крег? Није призната руска? По нашим критеријумима су признате само кинеска и руска. Слободарски свет броји 90 одсто становништва на планети. За нас је то руска и кинеска. Признајте и њих и вашу вакцину, са задовољством. Мислим да то није у реду, јер руску и кинеску не признајете“.

Срђан Ђоковић: У најгоре време за Србију и српски народ – појавио се Новак!

И даље није потпуно јасно да ли ће невакцинисанима бити дозвољено учешће уколико прођу строги двонедељни карантин.

„Може карантин, али да 14 дана буде у хотелској соби и да не изађе ни у лоби хотела. Па супер су то смислили, нека играју они онда на турниру“, јасан је Ђоковић.

Отац вероватно најбољег тенисера свих времена одбија поделу.

„И ми смо измислили свет, не само слободарски свет. Ту чињеницу морају да прихвате и не прихватање ове или оне вакцине је смешно, да не кажем другу реч. Никада нећемо да делимо вакцине или народе одакле год долазили. Ми смо део света и вакцине су део света одакле год да долазе. Сви они су направили вакцине да помогну овом свету, али ко не прихвати да се вакцинише, то је његово лично право“, подвукао је Срђан Ђоковић.

(ИН4С/Искра, 28. 11. 2021)

Наслов и опрема: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. Like a Cross

  I root myself
  Deep
  I grow
  High
  I spread my arms
  Wide
  Like a cross

  Momcilo

 2. Australia

  Sydney
  Melbourne
  Canberra
  Australia

  Southern Cross
  Above us
  Sun, sand, paradise
  Australia

  Kangaroo
  Didgeridoo
  Uluru
  Australia

  Dreaming – the last chance
  The last wave
  Clearance
  Australia

  Momcilo

Оставите коментар