Дијана Хркаловић пуштена из притвора

Бившој државној секретарки у МУП-у Србије оптужницом се на терет ставља кривично дело за које може бити изречена затворска казна од једне до осам година

Ди­ја­на Хр­ка­ло­вић (Фо­то: Ин­ста­грам)

Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка у МУП-у Србије, пуштена је из притвора након што је такву одлуку донео судија за претходни поступак. Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) поднело је суду оптужни предлог против Дијане Хркаловић због трговине утицајем, док су за злоупотребу службеног положаја оптужени Дејан Миленковић Багзи, бивши начелник Службе за специјалне истражне методе, и Милорад Шушњић, некадашњи начелник новосадске полиције.

Како је за „Политику” речено у ТОК-у, тужилаштво је од суда тражило да Хркаловићевој продужи притвор због опасности од бекства и утицаја на саучеснике.

Хркаловићевој је током истраге притвор одређен да не би утицала на сведоке, а тај разлог је престао да постоји након што су сви сведоци јуче саслушани. Тужилаштво је навело нове разлоге због којих она треба да остане иза решетака – ризик да ће да побегне или утиче на саучеснике, Миленковића и Шушњића, који се од почетка поступка бране са слободе. Одбрана је јуче, након што је истрага окончана, тражила да се Дијана Хркаловић пусти на слободу, што је суд уважио.

Бившој државној секретарки оптужницом се на терет ставља кривично дело за које може бити изречена затворска казна од једне до осам година. Оптужена је да је од Миленковића тражила да не достави на време извештаје о вештачењу мобилних телефона нађених на месту убиства Властимира Милошевића, што је он и учинио, док је Шушњићу наложила незаконито прислушкивање криминалца Дарка Елеза.

Одређен притвор до 30 дана Дијани Хркаловић

Оба незаконита налога, које тужилац квалификује као трговину утицајем, Хркаловићева је негирала.

Дејан Миленковић смењен је прошлог септембра са места начелника полицијског одељења које је, поред осталог, надлежно за тајни надзор и прислушкивање. О њему се говорило као о човеку који зна многе тајне политичара, јавних личности, па и новинара. Иако означен као један од најближих сарадника некада најмоћније жене у полицији, Хркаловићеве, управо је он дао исказ о њеном незаконитом налогу у истрази убиства Милошевића, на основу чега је 15. октобра ухапшена.

Шушњић је са места првог човека новосадске полиције смењен у фебруару, након многобројних примедаба на његов рад које су подносили њему подређени полицајци. Као један од разлога за његову смену било је и то што се сумњало да је отворено штитио Дарка Елеза који је, док није ухапшен и изручен БиХ, био један од водећих људи у новосадском подземљу. Извори из полиције Новог Сада говорили су да је Шушњић постављен на место начелника као човек од поверења Дијане Хркаловић и да је разрешен када је почео да се припрема и обрачун са њом.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

4 replies

 1. Nevezano za aferu, ali meni je ona prelepa! Prvi put kada sam je video udario me je grom. Ja lepsu devojku (zenu) nisam u zivotu video.

  8
  8
 2. @ Misha, Malo te grom nije udarijo koliko je lepa I sta sada? Mladi covece, sta cekas? Buket ruza, ne bolje orhidrje I pravac da je nadjes. Svako dobro.

  10
 3. @Misha@Saffron

  Polako, ima jos zainteresovanih :)))) Mada, ne deluje i ne zvuci kao da su muskarci pol koji voli!

 4. @ ovde, ovde,ovde ne valja biti killjoy. Sta? Da nije zainteresovana za Brnabic?

Оставите коментар