Одређен притвор до 30 дана Дијани Хркаловић

Окривљеној Д. Х. се ставља на терет да је извршила продужено кривично дело трговина утицајем из члана 366 став 3 у вези са чланом 61 Кривичног законика, навео је Виши суд у Београду

Дијана Хркаловић (Фото: Принтскрин)

Специјални суд одредио је синоћ притвор до 30 дана бившој државној секретарки у МУП-у Дијани Хркаловић, осумњиченој за кривично дело трговина утицајем.

Притвор јој је одредио судија за претходни поступак, на предлог тужилаштва за организовани криминал због околности које указују да ће утицати на сведоке.

На ово решење она и њени браниоци имају право да уложе жалбу кривичном ванпротестном већу суда, потврђено је Танјугу.

Хркаловић је ухапшена у петак након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а.

Против ње је у петак поднета кривична пријава због сумње да је извршила кривично дело трговина утицајем.

Такође, кривична пријава је поднета и против Дејана Миленковића, некадашњег начелника због кривичног дела злоупотреба службеног положаја.

Монд: Криминалне банде у срцу држава на Балкану

Миленковић је претходно саслушан у МУП-у, а Хркаловић у Сектору унутрашње контроле, а потом и у Тужилаштву за организовани криминал након чега је Тужилаштво поднело предлог за одређивање притвора, јавља Танјуг.

Тужилаштво није саопштило због чега је покренуло поступак против Хркаловић, али медији пишу да је то због убиства Властимира Милошевића, познатијем као „убиство на шинама”, за које је био оптужен а после и ослобођен од оптужби Вељко Беливук који је сада оптужен за најбруталнија кривична дела као вођа криминалне групе.

Притвор због могућег утицаја на сведоке

Виши суд у Београду саопштио је јутрос да је бившој државној секретарки МУП-а Диjани Хркаловић, одређен притвор до 30 дана због околности да би на слободи могла да омета поступак утицањем на сведоке, а да јој се ставља на терет да је извршила продужено кривично дело трговина утицајем, јавља Танјуг.

Дијана Хркаловић (Фото: МУП Републике Србије/Нова С)

У саопштењу Вишег суда у Београду се каже:

„Судија за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду је у петак, након саслушања окривљене Д. Х, донео решење којим је према окривљеној одредио притвор који може трајати најдуже 30 дана и то због постојања особитих околности које указују да би окривљена боравком на слободи ометала поступак утицањем на сведоке на основу члана 211 став 1 тачка 2 ЗКП.

Против наведеног решења окривљена и браниоци имају право жалбе већу из члана 21 став 4 ЗКП Посебног одељења Вишег суда у Београду, у року од три дана од дана пријема писменог отправка решења.

Окривљеној Д. Х. се ставља на терет да је извршила продужено кривично дело трговина утицајем из члана 366 став 3 у вези са чланом 61 Кривичног законика”, навео је Виши суд у Београду.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар