Фајзер: За заштиту од омикрона можда ће бити потребна четврта доза

Извршни директор Фајзера Алберт Бурла рекао да би четврта доза могла да буде потребна 12 месеци након треће дозе

Фото: AP Photo/Frank Augstein

ВАШИНГТОН – Фармацеутске куће Фајзер и Бионтек сматрају да две дозе њихове вакцине не пружају јаку заштиту од омикрона, па наводе да је потребна и бустер доза. Водећи људи Фајзера саопштили су да ће можда бити потребна и четврта доза за одбрану од новог соја корона вируса.

Бустер доза вероватно ће помоћи да се исконтролише сој, мада две дозе дају некакву заштиту од озбиљног тока болести од омикрона, показали су лабораторијски тестови, пренео је Танјуг.

Хистерија о омикрону јер је Јужна Африка привремено обуставила пријем вакцина због нагомиланих залиха?

Алберт Бурла, извршни директор Фајзера, рекао је да би четврта доза могла да буде потребна 12 месеци након треће дозе. Он је изјавио да би период између доза могао да буде померен и на више, а један од водећих научника из Фајзера је недавно рекао да ће четврта доза, која би циљала омикрон, вероватно бити неопходна.

У Америци је досад регистровано 40 случајева омикрона, а већина оболелих је добило благе симптоме.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 12. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. „Бустер доза вероватно ће помоћи да се исконтролише сој, мада две дозе дају некакву заштиту од озбиљног тока болести од омикрона, показали су лабораторијски тестови, пренео је Танјуг.“
    Лабораторијски тестови? Кад пре, побогу.
    Пренео Танјуг? Шта је то уопште – Танјуг? И шта он то преноси? Лабораторијске тестове? Да им нису можда и присуствовали?

Оставите коментар