Невакцинисаним лекарима у Аустрији прети забрана рада

Лекарска комора Аустрије тражи од аустријске владе да ковид-19 вакцину законски установи као „обавезни предуслов” за рад лекара

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

БЕЧ – У дебати око увођења обавезне вакцинације за становништво Аустрије сада се укључила и Лекарска комора која за своје чланове тражи ригорозну меру.

Лекарска комора Аустрије тражи од аустријске владе да ковид-19 вакцину законски установи као „обавезни предуслов” за рад лекара. Председник Лекарске коморе Томас Секерес даље сматра да атесте о изузимању од обавезне вакцинације издају само лекари у државној служби.

„Било би за нас прихватљиво да атесте издају контролни лекари у служби Здравственог осигурања”, додао је он указујући да ширење страха и дезинформација тренутно не дозвољава нормално издавање атеста, преноси Танјуг.

Потпредседник Лекарске коморе, надлежан за лекаре који имају своје ординације, Јоханес Штајнхарт истиче да су лекари у актуелној ситуацији изложени снажном притиску и додаје да је агресивност подстакнута од стране појединих политичких групација. Што се тиче лекара који одбијају вакцинацију то је, према њима, исто као да су одлучили да се избришу са списка лекара.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар