Председник Ројтерса Џејмс Смит члан Управног одбора Фајзера

Само у прошлој години Ројтерс је објавио више од 22.000 чланака у којима се спомиње Фајзер

Џејмс Смит (Извор: pfizer.com)

Председник Ројтерсове новинске агенције и њен бивши генерални директор Џејмс Смит члан је управе фармацеутског џина Фајзер. У Управни одбор изабран је 2014. године и члан је Фајзерових одбора за корпоративно управљање и за науку и технологију.

Смит тренутно обавља функцију председника Фондације Томсон Ројтерс, добротворне организације са седиштем у Лондону, која се бави и дистрибуцијом вести и информација. Такође је био председник, генерални директор и члан Ројтерсовог одбора директора од 2012. до пензионисања 2020. године.

У компанији је од 1987. године, тада познатој као Thomson Newspaper Group.

У службеној изјави поводом именовања Смита у Управни одбор Фајзера 2014. године, Јан Рид, председник и извршни директор Фајзера, рекао је: „Одушевљени смо што је Џим Смит постао члан управног одбора Фајзера. Он доноси водство, оперативно и међународно пословно искуство у Фајзеров одбор директора и биће изврсно појачање за компанију.“

Извор: Фајзер/Снимак екрана

Само у прошлој години Ројтерс је објавио више од 22.000 чланака у којима се спомиње Фајзер. Компанија је објавила 8.191 чланак о Модерни и 18.000 чланака о Џонсон и Џонсону. Многи чланци о Џонсон и Џонсону били су негативни, за разлику од извјештаја о Фајзеру.

Смит је повезан и са Светским економским форумом (СЕФ), где седи у управном одбору Partnering Against Corruption Initiative. Такође је члан Међународног пословног саветодавног одбора British American Business и Атлантског савета.

Према Волстрит журналу, Смит је и председник и извршни директор компаније Refinitiv Transaction Services, Ltd, која има продају од 6,25 милијарди долара с више од 40.000 купаца и 400.000 крајњих корисника у 190 земаља. Рефинитив је био члан Томсон Ројтерс групе до 2018.

Приредило и скратило: Стање ствари

(Србин.инфо)Categories: Посрбљено

Tags: , ,

Оставите коментар