Амбасадорка САД: Очекујем да СПЦ буде партнер у промовисању религијске и међуетничке толеранције у Црној Гори

Америчка амбасадорка у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке састала се са митрополитом Јоаникијем

Митрополит Јоаникије и амбасадорка САД Џуди Рајзинг Рајнке (Извор: Твитер)

Амбасада Сједињених Америчких Држава (САД) очекује да ће Српска православна црква (СПЦ) бити партнер у промовисању религијске и међуетничке толеранције у Црној Гори, навела је америчка амбасадорка у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке.

Рајзинг Рајнке је на Твитеру навела да се састала са митрополитом црногорско-приморским СПЦ Јоаникијем, како би му честитала на именовању.

„Са задовољством сам се састала са митрополитом Јоаникијем да му честитам на постављењу. Амбасада САД очекује да Српска православна црква буде партнер у промовисању верске и међуетничке толеранције у Црној Гори”, навела је Рајзинг Рајнке.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 26. 11. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Ова посјета услиједила је на амерички Црни петак, непосредно након званичног појашњења прошлонедјељне одлуке министарке здравља Боровинићке у фармагедонској Кривокапића Влади да ће за улазак у вјерске објекте у Црној Гори бити потребни ковид-аусвајси, на које ни сад ни прошле недјеље ни Митрополија ни остале три епархије Српске Цркве у ЦГ званично нијесу реаговале. Вјерни народ Српске Цркве у Црној Гори почиње да се пита како то да митрополит Јоаникије има времена за овакве гаулајтерске сусрете а досад још није имао времена или воље да се званичним саопштењем, како неко згодно рече, “умијеша у свој посао архипастира Цркве Христове не од овога свијета и бар ријечима непристајања на диктатуру овога свијета заштити своју паству од безочног напада црногорске државе на њезине људске и грађанске слободе?”

    26
    2
  2. Just the truth Јоаникије испалио Српску листу 2012 због ДФа, ДФ 2020 због демократа и демохришћана ‘чувара завјета’. Видећемо чиме ће отплатити оно решавање Валданоса пошто у цг ништа није бесплатно чак и кад на то имате пуно право.

    Мањинска влада УРА са подршком ре-реформисаног ДПС-а стала је у ред са осталим митским бићима црногорске политике – Душка Кнежевића плавом торбом и Марковићевим крилом бившег режима, а са којима се Србима у недостатку смисленог програма мјесецима, па и годинама, отварала глава.
    Питање је шта је следеће?
    … да се опет проба са тим да се руски амбасадор не мијеша у свој посао?

    Покушавам то да дефинишем ал’ ми измиче, а послије боравка у Бeoграду и гледања са 4-5 породица из тзв. средњег сталежа сасвим је извјесно, запатило се у духу ту нешто “протоцрногорско”.
    Друга ген. дођоша и сви антивучићевци.
    Нисмо ми Геџе већ Грађани фазон.
    Палим свијеће…
    Off topic p. s. Вест која ме је обрадовала – пуштен је у саобраћај мост “Братољуб” између Љубовије и Братунца са интегрисаним граничним прелазом. После 4 гodine опструкције од стране муслимана из БиХ.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading