Бакир Изетбеговић: Становници БиХ пре неколико векова били један народ – Добри Бошњани

Босанци су способни, храбри људи, ратници, духовити. У Отоманском царству су, од укупно 602 године, чак 114 година велики везири били људи из Босне, рекао Изетбеговић

Бакир Изетбеговић (Фото: Н1)

САРАЈЕВО – Заменик председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић изнео је тврдњу да су становници БиХ пре неколико векова били један народ – Добри Бошњани, а да су нације формиране у 19. и 20. веку.

„То је био лов на душе људи и о томе постоје јасни трагови. Босанци су способни, храбри људи, ратници, духовити. У Отоманском царству су, од укупно 602 године, чак 114 година велики везири били људи из Босне”, рекао је Изетбеговић у луксембуршком граду Вилцу, на трибини поводом предстојећег Дана државности БиХ, јавља Кликс, преноси Танјуг.

Говорећи о тренутној ситуацији у БиХ, Изетбеговић је поновио оцену да, како је рекао, „сецесионистичке политике које предводи СНСД” прете миру и стабилности у БиХ.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. То што су се пребацили са “Срби су досељени Власи” на “сви смо некад били добри Бошњани” је двојаки знак. Под један, да су схватили да је истребљење Срба немогуће, да је Срба превише, и да постоји одређен број Срба који ће да пије ту причу.
  Већину исељавања Бошњаци™ биљеже послије 1995, а од тога огромну већину у последњих 10 год. Понор потпуни.
  Нису никада прешли 50%БиХ, али су (релативна) већина први пут у историји постали за вријеме СФРЈ.

  КПЈ је за њих рај.

  11
 2. У ствари је јако добро да је Бакир (бабин син) на челу Бошњака.
  Замислите колико би ту могло бити проблема да је у питању неко ко има политичког слуха, а и интелигенције? Неко ко би рекао `ајде да сарађујемо са Србима (као бајаги), а да у суштини гурамо своју агенду… Као што су били Мухамед Филиповић и Адил Зулфикарпашић.
  Уз Милошевића као тадашењг председника у Србији, сада би били у ситуацији да се подижу џамије у Ужицу и Чачку.

  Овако… друге птице пјевају.

  11

Оставите коментар