Арменд Мехај: Група сенатора САД за успостављање сталне америчке војне базе на Косову

У име Министарства обране још једном сам изразио спремност да подржим САД у свим случајевима и околностима, написао министар одбране тзв. Косова

Фото: Фејсбук

Косовски министар одбране Арменд Мехај каже да је група америчких сенатора поздравила његов предлог да се на Косову успостави стална америчка војна база.

Мехај је на Фејсбуку навео да се о томе разговарало на састанцима које је су представници Косова имали другог дана Међународног безбедносног форума у Халифаксу са групом америчких сенатора који учествују на том скупу у Канади.

“Поред осталих тема, на састанку су амерички сенатори разговарали и подржали моју идеју о присуству сталне америчке војне базе у Републици Косово”, навео је Мехај.

Каже да је група америчких сенатора честитала 10. годишњицу партнерства Косова са Националном гардом Ајове и да је изразила захвалност за допринос Косовских безбедносних снага америчким трупама у Кувајту и за управљање избегличком кризом после дешавања у Авганистану.

“У име Министарства обране још једном сам изразио спремност да подржим САД у свим случајевима и околностима”, написао је Мехај.

Опрема: Стање ствари

(Косово онлајн/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 21. 11. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Pravite sta hocete. Pre ili kasnije, vesacete se za tockove aviona.

Оставите коментар