Новак Ђоковић: Знање може да буде клетва ако га не користиш

Видим себе у другачијој улози у будућности и биће ми драго да се развијем и као тренер, изјавио најбољи тенисер света

Новак Ђоковић (Фото: Профимедиа)

Новак Ђоковић већ има план за будућност, а стигао је и да се нашали и похвали Данила Медведева.

Размишља Новак Ђоковић о свему унапред. То је вероватно један од разлога због чега је толико дуго на врху светског тениса.

Освојио је турнир у Паризу шести пут, исписао је нове странице историје, следи завршни Мастерс у Торину, а за то време мисли и на будућност.

Потврдио је то у разговору са српским медијима после освајања титуле у француској престоници. Наравно, фокусиран је тренутно на сам терен, али већ зна шта ће радити када дође време да „окачи рекет о клин“.

Открио је да ће то бити тренерски посао, па је једно од првих питања било да ли ће можда тренирати Данила Медведева, човека ког је победио управо у париском финалу.

„Да сам његов тренер, не бих имао много посла. Шалим се мало. Данил је један од најбољих играча на свету у овом тренутку. Ако остане здрав, очекујем да ће бити на врху у годинама које долазе и да ће освојити још гренд слемова. Не сумњам у то“, почео је Ђоковић.

Његов став о наредним корацима је јасан.

„Видим себе као тренера у будућности. Заиста волим овај спорт. Не волим га само када побеђујем, већ и када сам са својом децом на терену, када гледам мечеве уживо или на ТВ-у и када делим своје искуство и знање са будућим тенисерима у тениском центру Новак, томе сам веома посвећен.“

Има јасан циљ – жели да пренесе све оно што зна на будуће генерације.

Новак Ђоковић: Погађају ме лажи, шири се пропаганда која одговара елити

„Знање може да буде клетва ако га не користите, шта је онда поента? Наравно да имам корист од тога, али шта да радим са тим после. Да га понесем са собом у гроб и да кажем да сам био најбољи. Не, желим да други имају информације о мојој каријери, филозофији, приступу, методу рада и слично. За мене је логично да делим оно шта сам прошао и шта сам научио. Видим себе у другачијој улози у будућности и биће ми драго да се развијем и као тренер.“

Као и увек, неће много времена потрошити на славље успеха. Следи Торино, па Дејвис куп.

„Прославићу са мојим најближима, али сам више пута поновио да је ово спорт у ком морате да окренете нови лист одмах и да се фокусирате на следећи изазов. Нема много времена за славље и анализу историјских тренутака, оставићу то другима, иако сам свестан свега тога. Не дозвољавам себи превише опуштања“, закључио је Ђоковић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Мондо, 8. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар