Џеф Безос: На Земљи ће остати само мало одабраних

Земља ће бити претворена у национални парк са ограниченим приступом, попут америчких националних паркова, истакао оснивач „Амазона“ и свемирске компаније „Блу ориџин“

Фото: CC0/Pixabay/PIRO4D

Човечанство ће преселити већину индустрије, а на Земљи ће остати само мало одабраних , и она ће бити претворена у природни резерват, рекао је милијардер Џеф Безос, оснивач „Амазона“ и свемирске компаније „Блу ориџин“. Он је објаснио да ће се милиони људи родити у свемирским колонијама и посећиваће Земљу туристички.

Земља може да издржи 10 милијарди становника, а свемир билионе, рекао је Безос на „Игнејшс форуму“, наводећи да ће људске колоније у свемиру бити направљене у цилиндричним објектима који ће се окретати како би створили вештачку гравитацију. Према његовим предвиђањима, већина индустрије биће пресељена у те колоније како би се сачувала Земља, а на њој ће остати тек мало одабраних погона и много мање људи.

„Земља ће бити претворена у национални парк са ограниченим приступом, попут америчких националних паркова. То ће бити посебно место, не можемо да га уништимо“, казао је Безос.

Милијардер је додао да ће милиони људи радити у свемиру, што је и визија његове компаније „Блу ориџин“.

„Током векова, већина или много људи биће рођено у свемиру и то ће бити њихов први дом. Они ће бити рођени у колонијама, живеће у њима. Посећиваће Земљу као што посећујемо Национални парк Јелоустон“, предвиђа Безос, преноси РТ.

Џеф Безос издваја две милијарде долара за борбу против климатских промена

Колоније у свемиру имаће реке, шуме и дивљи свет, наводи оснивач „Амазона“.

Он није објаснио ко ће остати да живи на Земљи, иако га је домаћин Еди Игнејшс то питао.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 13. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар