Ентони Фаучи: Имунитет опада неколико мјесеци по вакцинацији, кључна појачавајућа доза

Појачавајућа вакцина није додатак, већ суштински чинилац, тврди главни амерички епидемиолог

Ентони Фаучи (Фото: Бета/АП)

(Гејтвеј пандит, 14. 11. 2021)

У разговору за подкаст Њујорк тајмса од 12. новембра, главни амерички епидемиолог Ентони Фаучи изјавио је да званичници сада увиђају да имунитет и на заражавање и на хоспитализацију опада неколико мјесеци по примању вакцине. Стручњак за заразне болести указао је на податке из Израела, који, према његовим ријечима, око мјесец до мјесец и по претходи Америци у погледу избијања заразе.

„Они примјећују опадање имунитета не само на заражавање, већ и на хоспитализацију, донекле и на смртност, и то се сад односи на све старосне доби. Нису у питању само старији људи. Имунитет опада до те мјере да код све више и више људи долази до пробоја вакцинационе заштите, и све више ових људи завршава у болници“, рекао је Фаучи.

Водитељка CNBC Фаучију: Вакцинисала сам се и добила ковид – зашто власти на то не упозоравају?

Као резултат ових налаза Фаучи је упозорио да би вакцинисани требало да приме појачавајућу вакцину, јер би она могла бити важнија но што су здравствени званичници испрва процјењивали.

„Могло би се рећи да појачавајућа вакцина није додатак, већ суштински чинилац. Мислим… да ће појачавајућа доза бити апсолутно суштинска ставка заштите – не додатак, не луксуз, већ апсолутно кључни дио програма“, изјавио је Фаучи.

Послушајте (у трајању 1:12):

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте још:



Categories: Посрбљено

Tags: , , ,

1 reply

  1. Antony Fauci cesto je u javnoj mediji , obicno ne povoljno. Zavirim u biografiju.Sin je farmaceuta, koji je diplomiro na Columbia University.Poreklom su Italijani, neki Deda slikar. Familija razlicita od onih Italijana iz Godfather. Mladi Fauci nije lenstina, daleko od toga. Otac drzi apoteku, mladi Fauci razvozi lekove, sa onako velikom nosem da Li su mu ostala deca zagorcavala zivot. Sve radeci I pomazuzi roditeljia, dok posecuje skupu privatnu JEZUITSKU gimnaziju.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading