Центар за контролу и превенцију заразних болести САД: „Имунитет крда“ више није битан – не размишљајте о „конкретном циљу“

Можда неће бити могуће достићи неки одређени праг кад више неће бити преноса ковида, рекао др Џеферсон Џонс

Извор: НСПМ

(Zero Hedge, 14. 11. 2021)

Ако нисте примијетили, америчком Центру за спречавање и контролу болести (ЦДЦ) више изгледа да није стало до имунитета крда као некад.

Према писању Лос Анђелес тајмса, за ЦДЦ „имунитет крда више није државни циљ“.

Др Џеферсон Џонс, медицински званичник из Кризног штаба за ковид ЦДЦ-а, изјавио је да су изгледи за достизање недвосмисленог прага  имунитета крда „веома компликовани“.

„Можда неће бити могуће достићи неки одређени праг кад више неће бити преноса ковида“, рекао је Џеферсон на састанку савјетодавног одбора прошле седмице.

Центар за контролу и превенцију заразних болести САД: Више нема „оних који одбијају вакцину“, него само оних који „тек треба да је приме“

Наводећи да вакцине против ковида јесу дјелотворне код спречавања тежих компликација или смртних случајева, али да ниједна од постојећих не спречава преношење вируса, слиједи да „чак и кад би се сви вакцинисали, вирус короне би се вјероватно и даље преносио“, додао је Џеферсон.

„Нисмо за то“ да се размишља о „конкретном циљу“, рекао је.

Др Оливер Брукс, члан савјетодавног комитета ЦДЦ-а, изјавио је за Лос Анђелес тајмс да је, с обзиром да је потпуно вакцинисано свега 58,5 посто Американаца, „заиста потребно да повећамо“ пријем вакцине, признајући да одустајање од приче о имунитету крда „скоро да вас демотивише да радите на порасту броја вакцинисаних“.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , ,

Оставите коментар