Центар за контролу и превенцију болести САД: На списку ризичних за путовање 12 од 15 држава с највећим постотком вакцинисаних

Како то да је према подацима Центра највећи ризик од заражавања короном управо у државама с највишим постотком вакцинисаног становништва?

Извор: bizlife

(The Gateway Pundit, 5. 8. 2021)

Према путној карти земаља с процијењеним степеном опасности од заражавања короном коју објављује амерички Центар за контролу и спречавање заразних болести (CDC), са степенима опасности од 1 (низак) до 4 (веома висок), дванаест од петнаест земаља с највећим постотком вакцинисаних становника према списку Универзитета Џонс Хопкинс сврстано је у категорију „високог“ или „веома високог“ ризика за путовање.

CDC-ова путна карта са степеном ризика од заражавања короном (Извор: CDC)

Од петнаест земаља с највишим постотком вакцинисаних према Универзитету Џонс Хопкинс, амерички CDC је у земље „веома високог“ ризика за путовање сврстао Малту, Уједињене Арапске Емирате, Сејшеле, Чиле, Уругвај, Бахреин и Монголију, а у земље „високог“ ризика Исланд, Катар, Белгију, Канаду и Израел.

Како то да је према подацима CDC-а највећи ризик од заражавања короном управо у државама с највишим постотком вакцинисаног становништва?

Списак земаља с највишим постотком вакцинисаног становништва (Извор: Универзитет Џонс Хопкинс)

С енглеског посрбило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар