Александар Вучић: Обезбедили смо 500 доза лека против короне по цени од 5000 долара

Верујемо да је резултат тог лека најбољи, једна доза кошта 5.000 долара, али када израчунате наше трошкове за хоспитализацију пацијената на интензивној нези, онда видите да су ту трошкови много већи, рекао Вучић

Фото: Д. Јевремовић

Председник Александар Вучић рекао је у Љубљани да има добру вест – Агенцији за лекове дато је да испита лек против корона вируса, који је Србија обезбедила у количини од 500 доза.

Реч је, истакао је, о најбољем леку против корона вируса, који ће бити испитан у наредних седам дана.

„Верујемо да је резултат тог лека најбољи, једна доза кошта 5.000 долара, али када израчунате наше трошкове за хоспитализацију пацијената на интензивној нези, онда видите да су ту трошкови много већи”, рекао је председник, који није желео да открије ко је произвођач тог лека.

Џастис Хоуп: Како је Индија у рекордном року искоријенила ковид

Новинарима је, уочи самита ЕУ-Западни Балкан на Брду код Крања, рекао да је задовољан да се, ево, већ други дан смањују бројеви и проценти новозаражених. Ти бројеви, додао је, су и даље огромни, али се смањују полако, преноси Политика.

Александар Вучић је раније, током посете Абу Дабију, рекао да је борба против короне била једна од тема разговора које је имао са шеиком Мухамедом, и додао да су Уједињени Арапски Емирати (УАЕ) наручили прве мале количине ових лекова који су веома скупи.

„Ради се о иновативним новим лековима, који могу добро да заштите од короне. Ми разговарамо и са Фајзером око таблета које су скупе. Живот је најскупљи и најважнији”, подвукао је председник Србије а пренео Спутњик.
Наслов и опрема: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Мисле несрећници да ће довека моћи да се опстаје плаћањем рекета (туђим новцем) и достојанственим скидањем гаћа (и туђих, по потреби), као на прелепници за грб на таблицама у миму дана).

    Мисле да знају с ким су се у коло ухватили и да ће моћи да пусте руке кад загусти, пре него што почне истрага. Несвесни да су истрагом дошли ту где јесу, да је истрага зараво непрестано у току.

Оставите коментар