ВУЧИЋ ДОМАЋИНСКИ: Нећемо скупи Фајзеров лек, купујемо јефтини ивермектин!

Како „С*ање ствари“ сазнаје, председник Вучић упутио ултиматум: или смањите цену прескупог лека за неколико хиљада долара или купујемо ивермектин по цени од једног долара!

Председник Вучић и Шеик разгледају Фајзерове лекове (Извор: Твитер)

Абу Даби/Смедерево, 4. 10. 2021. (С*ање ствари) – У изјави за ТВ „Касабу“ из Абу Дабија, председник Србије Александар Вучић открио је да је борба против короне била једна од тема разговора које је имао са шеиком Мухамедом, додавши да су Уједињени Арапски Емирати (УАЕ) наручили прве мале количине веома скупих лекова против ковида.

„Ми разговарамо и са Фајзером око таблета које су прескупе“, рекао је председник и додао да је „ужасно скупо лечење оболелих од короне који доспеју на интензивну негу“. Ипак, рекао је др Вучић, јавља ми се да је „живот најскупљи и најважнији“, посебно за оне „који, попут мене, не верују у Живот Вечни“.

Како „С*ање ствари“ незванично сазнаје, председник Вучић упутио је Фајзеру и осталим великим фармацеутским кућама неопозиви ултиматум: или смањите цену прескупог лека за неколико хиљада долара или купујемо ивермектин по цени од једног долара! Суочене с овим неравноправним условима, чланице „Биг фарме“ сазвале су хитан састанак да виде шта им је чинити, уз поруку да „нелојалну конкуренцију трпети неће“!

Фото: Тhe Conversation.com

Упитан да ли се плаши фармацеутске мафије, храбри председник Србије подсетио је на своје хулиганске дане кад се тукао са навијачима загребачког Динама и поентирао: „Ни опаснијих се ја нисам бојао!“

(С*ање ствари)Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

7 replies

 1. Марвени доктор (мрв. др.) Шеклер грубо обмањује јавности!?

  Држава, која се стара о својим грађанима, би требало да им омогући да се диверсификовано боре против Ковид-19. То подразумева да се људима омогући коришћење свих препарата и лекова који спречавају и ублажавају болест. Значи требало би допустити и ивермектин (као и хлорокин) за који постоје озбиљне индиције, па и докази, да је делотворан у превенцији и лечењу короне. Тако сам ја без проблема у Немачкој добио рецепт (наравно уз упозорење о леку) од лекара за куповину ивермектина, док га у Србији не преписују и забрањују у болницама. Медицина уопште, па и наша, је у рукама фармако-мафије, која у овом тренутку заговара вакцинисање с на брзину склепаним „вакцинама“ – јер им то доноси највећи профит.

  То што је смртност од Ковид-19 у српским болницама велика (уствари међу највећим у свету) је алармантна индикација да се у њима пацијенти погрешно лече! Јер, у српским болницама је до сада примењено више од 13 протокола лечења а смртност је све већа! А притом бахати СНС лекари догматски одбијају лекове који су се већ показали ефикасним у неким државама – попут Индије. Злочин је забрањивати људима да се лече! Колико ли је само људи помрло само због осионог, некритичног и догматског става у српском здравству? Ваљда ће им се једног дана судити за овај тежак злочин?

  Прошле године се појавио чланак у најзвучнијем медицинском часопису Лансет, који је тврдио да је лек хлорокин (хидроксихлорокин) штетан по људе и де не помаже против Ковид-19! После тога су многе земље повукле овај лек из терапије – наравно и „напредна“ Србија.

  Међутим, после месец дана овај свесно лажиран рад је повучен из часописа – на захтев врхунских научника у тој области, јер су аутори (неке од њих су финансирале познате фармако-фирме) грубо фалсификовали статистичке податке и свесно обманули светску јавност – видети https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31180-6/fulltext.
  Испоставило се да је хлорокин користан лек у превенцији и почетној фази инфекције – тврди се да су Трамп и низ других излечени хлорокином.

  И борба против ивермектина – који је за фармако-мафију погубно јефтин(!) лек, је фанатична (и у Србији) а у тој борби се износе јавно нетачни подаци. Тако је противник ивермектина мрв. др. Шеклер недавно изјавио на ТВ, да је он направио експеримент на кокошкама и свињама и утврдио да ивермектин не лечи његове уважене клијенте а самим тим и људе! „Опа Ђурђо.“ Изједначити кокошке и свиње са људима може само провинцијални дух.

  Јавно износим сумњу у истинитост тог наводног експеримента мрв.др. Шеклера из више разлога: 1. немогуће је у кратком времену извести научно контролисан експеримент (па макар то било и у светски „чувеном“ институту у Краљеву), 2. тај „рад“ није презентиран научној јавности – осим на ТВ и евентуално у краљевачким новинама, 3. чак и да је његов експеримент био изведен, лек није испитиван на људима и зато нема никакву научну подлогу. Јер, резултати третмана над његовом уваженом клијентелом не могу се применити на људе – хвала Богу да је то забрањено марвеним докторима.

  Потрудићу се да убудуће испратим судбину овог, за сада фиктивног, стваралаштва мрв. др. Шеклера и да известим јавност правовремено о истиности његових „великих“ открића.

  У борби против Ковид-19 неки људи преферирају вакцину, неки ивермектин и хлорокин. У то смислу порука за лекаре СНС-овце – дајте им свима иста права. Јер и ваксери и вакцино-скептици имају исти легитимни људски циљ – борба за очување сопствених живота. Ваљда неки од вас знају, да је различитост мотор сваког напретка и развоја цивилизације.

  Др Миодраг Кулић, теоријски физичар

  28
  1
 2. Да ли су Емирати Уједињени и против ковида или само Арапски?
  Да ли ће Абу Даби/Смедерево постати градови побратими/тимкиње?
  Да ли је навијачима Динама опроштено што их је тукао или ће и то бити препуштено владикама?

 3. Уважени г-дине Кулићу,

  нека остане међу нама ово што ћу вам рећи: чујем да је један тзв. ‘мрв.др.’ (NN лице такорећи) на пролеће ове године саветовао оном ко му се за помоћ обратио да неизоставно у терапију укључи ивермектин.

  Нисам фармаколог ни фармакозоф али прочитах да су и (хидрокси)хлорокин и ивермектин првенствено терапија против паразита, шта год то значило. Нисам сигуран ни да ли је то тачно па се, будући и сам физичар по вокацији, питам какав је то земан дошао да сви осим фармацеута и лекара проговарају на ову тему а они, у највећем броју, не мешају у свој посао? Ускраћена су им средства информисања која су нама на располагању? Ко ће им и како после свега веровати? Настала је, с’ једне стране, опасна пукотина у интегритету а, с’ друге, још опаснија у поверењу.

  17
 4. @Кобајаши

  А, ко је Тамара Танчић? Лекар, научник или само новинар? Или лобиста?
  Проблем у данашњем свету је да људи имају лоше искуство са званичним информацијама, јер су много пута обмањивани и изманипулисани. Политичари манипулишу подацима због рејтинга и одржања на власти, лекари – попут Кона – из каријеристичких побуда и ко зна још којих мрачних побуда…

  У ком правцу ће се кретати човечанство зависи од тога у којој мери ће ови манипулатори (ту подразумевам и оне антиваксере-незналице) бити ограничени у свом деструктивном деловању.

  Свет вапи да има једно часно тело слободних, високо-моралних и стручних људи, који ће бити савест човечанства и доносити препоруке за општу корист. Наравно формирање оваквог тела је утопија, јер би у његовом избору горе наведене структуре моћи и мрака опет имале одлучујућу улогу.

  Проблем је што човечанство и не зна у какву будућност иде – оно тумара кроз историју и често изабира случајне путеве за које не зна куда воде. Ипак у том хаосу и случајности има некаквих минималнх критерија који би људи на челу једног моралног друштва морали да испуњавају а то је да не припадају погубним лобијима са себичним интересима – финансијским, фармацеутским, перверзној и отуђеној елитократији, милитантим структурама …

  Заиста не завидим младим људима који долазе иза нас, јер их чекају невероватни и рискантни проблеми. Можда ће нас искуство са Ковид-19 донекле отрезнити и дати нам неки позитиван путоказ, који свакако не би требало да буде идеологија милитантног и запенушаног хора ваксера као и оних примитивних и необразованих антиваксера.

  Било би добро да се уједине разумни ваксери и вакцино-скептици и да пронађу рационалне модусе – вивенди и операнди.

  Др Миодраг Кулић, теоријски физичар

  3
  1
 5. С*ање ствари?? 😁

 6. Др Миодраг Кулић

  Драги господине,
  Ваше питање је безпредметно.
  Да ли бих ја могао да питам ко сте ви, мада ме то не занима.
  Како год ви радили и шта год мислили ваша је ствар.
  Хвала Богу, г. Лазић није цензор и не верујем да ће то икада бити.

Оставите коментар