Спутњик: Да ли је Вимблдон „алергичан“ на заставу Србије?

Хеј, Вимблдоне, у среду сте били алергични на сваку заставу Србије, па сте нам свима рекли да их склонимо, наводи један Твитераш

Фото: Томас Ловлок/AELTC

Навијачи Новака Ђоковића који су дошли да му пруже подршку на Вимблдону побунили су се на друштвеним мрежама због наводног третмана који су организатори турнира у Лондону имали према обележјима Србије.

Ђоковић је доминантно стигао до финала Вимблдона, након што је у првих шест мечева изгубио само један сет – и то први на турниру против Џејка Дрејпера.

Новак никада није био миљеник лондонске публике, али је увек на трибинама имао одређен број навијача, што се није променило ни ове године.

Један од њих је открио да је на Централни терен Ол Ингланд клаба и четвртфинални дуел Ђоковића и Мартона Фучовича дошао са српском заставом, а онда доживео непријатност.

„Хеј, Вимблдоне, у среду сте били алергични на сваку заставу Србије, па сте нам свима рекли да их склонимо – иако су биле дозвољене величине. Данас видим заставе Канаде. Да ли ће и оне бити уклоњене? Или дискриминишете само против навијача Новака Ђоковића?“, запитао се током полуфинала са Денисом Шаповаловом корисник Твитера под надимком „Владивар“.

Он је објаснио шта се тачно десило.

„Једна жена ме је љубазно замолила да је склоним. Њој је то вероватно јавио неко из главне собе. Исто је речено и осталима, чак и онима са најмањим могућим заставама. Неким навијачима су одузете заставе и банери. Ни у једном тренутку никоме нисмо сметали, нити се понашали непримерено“, додао је „Владивар“.

Случај овог навијача није једини на овогодишњем Вимблдону, барем тако тврди још један „твитераш“.

„Исто ми се десило у понедељак. Речено ми је да спустим српску заставу после првог сета. Редар ми је рекао да је превелика, али ја сам знао да је тачно онолика колика сме да буде. Дошао је до мене три пута, али се на крају извинио и рекао ми да није превелика“, стоји у коментару „Џи Форс Џил“, на шта се „Владивар“ надовезује:

„Моја је била мало већа (3*2, док је 2*2 дозвољено), али сам је свакако сложио и бринуо се о томе да никоме не заклањам поглед. Али, људима са дупло мањим (заставама) је речено да их склоне“.

Извесни Борис Марковић се у ланцу коментара присетио ситуације из Њујорка, када је Ђоковић победио Федерера у финалу са 3-1.

„Исто ми се десило у финалу Ју-Ес опена 2015. Мом тада седамдесетосмогодишњем оцу су узели српски шал“, написао је.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 10. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар